Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 5 октомври 2016 г.

Евентуална победа на Цецка Цачева ще укрепи авторитарната власт на Боко Борисов, затова на балотажа трябва да отиде Трайчо Трайков



... Основният недостатък на Цецка Цачева обаче е, че е БЕЗПРЕДЕЛНО вярна на Борисов. Това ще доукрепи авторитарната власт на Първия. Затова е необходима мобилизация Трайчо Трайков да отиде на балотаж, защото Борисов може да бъде победен само от дясно.

Моля да мрънкаме по-малко и да не се влияем от "социологията " на Бъчварова! Целта е достижима. (Атанас Атанасов)

ДОБАВКА:


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Започна очакваната истерия и фиксация върху личността на отделните кандидати, сякаш в България има истинска демокрация, в която политиците се борят за власт и влияние, а избирателите решават кой ще спечели изборите. Но да се анализира по този наивен начин в посткомунистическата система, е недопустимо.
Резултатът от изборите е предопределен, а за никаква авторитарна власт на някого не може да става дума. Публичните политици в посткомунистическите страни са само фигуранти, истинските управници не се явяват на избори и дърпат скрито конците. Монтерей ще продължи да управлява България и след президентските избори, също както управлява и сега, независимо дали президентът ще се казва Радев или Данговска. Разбира се, стратезите се съобразяват с външния свят и актуалната геополитическа ситуация и затова има смисъл да се разсъждава върху конфигурацията, на която са се спрели – дали искат президент и правителство от ГЕРБ, или предпочитат „хибридно“ решение с кабинет на ГЕРБ и формално „ляв“ президент или искат „ляв“ президент, предсрочни избори и „ляво“ правителство и т.н.
Анатоли Голицин:
„… Западните анализатори и наблюдатели имат склонността да се фокусират обсесивно върху поведението на отделни индивиди… в руската политика като Горбачов, Елцин, Козирев, Руцкой, Явлински, Шеварднандзе… сякаш всеки от тях е лично мотивиран кариерист, който подобно на западните политици се бори за власт и влияние. Изпуска се от внимание факта, че всички тези характери – всеки един от които тръгва от службите за сигурност, Комсомола и други контролирани структури – са свързани колаборатори, които следват обща стратегия. „Демократизмът”, който демонстрират, е преднамерен, за да прикрие това.“

Анонимен каза...

А ти що си се разшетала много издайнически тук монтерейска безлична и анонимна въшко, слуга и плюнко?!
Кво ти пука от това, че всичкото било предопределено А?!Що ми го навираш туй свое лайно под носа ...:-) Дишай си го ти - свободно и си кютай с него! Нъл нищичко слуго гадна ий уродлива, силно умствено мизерна, тъпозлива и не можело да се промени?!
Що шеташ тогава тука... А! Нека ти отговоря.
Щото обгрижваш господарчето си! Я кажи за колко парици!?От
най-гадните слугински, но работица и супер заплатена, а!Да лъжеш и да манипулираш хората!Да убиваш вярата им в демокрацията!Във върховенството на справедливостта и правдата!
Убиец гаден!Трижди проклет!Гръм да те удари!
Чума да те порази!Спин да те полази!
Умри!Анонимен безличностен продажник, нищожник и юрод!
Негодник и престъпник!

2016.10.05г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Моля, моля, моля, г-н Трашов, „имате голяма погрешка“, както се казва у Добри Войников. Моят пост, далеч от това да служи на интересите на посткомунистите, е тъкмо обратното – крайно разобличителен и неудобен за тях, защото разкрива дълбинните и скрити механизми на функциониране на посткомунистическата система. Разбира се, не е приятно да знаеш, че от твоя вот в крайна сметка не зависи нищо или почти нищо, но това е реалността, това са фактите. За това впрочем голяма вина носи Западът, който навремето трябваше да иска реални реформи и реална декомунизация, а да не се подвежда по измамите и лъжите на комунистите, който изградиха фасадна демокрация, създаваща само привидност със западна демокрация. А в случай, че комунистите откажат да се демократизират реално, Западът трябваше да им откаже всякаква помощ и да ги остави да се пържат в собствения си сос. Сега със западна помощ те (т.е. най-вече Русия) преодоляха своите (нарочно преувеличени) икономически трудности и както виждаме, се върнаха към старата враждебност към Запада. Новата антизападна позиция на Русия не е моментна прищявка, руското възраждане и контранастъпление е внимателно планирано и изпълнено, не е паднало от небето. Зад фасадата на привидна слабост Русия в последните 25 години неотклонно работеше за своя Ренесанс и изграждане на своята мощ. Даже можем да кажем, че руските стратези преиграха, защото особено през 1990-те създаваха образ на една прекалено слаба и скапана Русия и сега когато искат отново да бъдат респектирани за своята възкръснала сила, се натъкват на недоумение и неразбиране от страна на Запада, който след 1991 е свикнал да смята Русия за слаба държава.

Анонимен каза...

Не обръщайте внимание на Трашов. Той е тук само за да ни забавлява. :)

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий пропагандист, а ако обичаш кажи как става така: комунистите правят какви ли не измами и лъжи, а за тяхното поведение е виновен... Западът?! Не е ли нормално самите комунисти да са си отговорни за измамите и лъжите, а, таваришч? Разбирам те, трябва да оневиниш своите идейни братя, именно комунистите, но все пак се съобразявай малко и с логиката, щото всичките ти конспирации отиват по дяволите. Прочее, лъжата ти за "колосалната мощ" на Русия също е съшита с бели конци, где е тази колосална мощ, в дефектните танкове Армада ли, в твърде напредналата руска техника ли, в твърде богата руска икономика ли, кажи, че не се вижда?! Или е само в руското нахалство тази "колосална мощ"?!

Анонимен каза...

Абсолютно неправилно разбирате и тълкувате думите ми. Аз по никакъв начин на оправдавам комунистите и техните лъжи и престъпления, но обвинявам Запада, че се хвана и хваща на техните лъжи и измами. Защо например Западът работеше и работи с (пост)комунистите, вместо да идентифицира и подкрепя истинските демократични сили в посткомунистическите страни? А какво щеше да стане, ако Западът още навремето беше казал на Горбачов: без истински, реални реформи няма да има никаква помощ от наша страна! а

Колкото до реалната мощ или немощ на Русия, това е отделен и много интересен въпрос. В икономически план Русия наистина е далеч по-слаба от Запада и специално Америка – въпреки че американската икономика е компрометирана от дългове. Но трябва да напомня, че Спарта, икономически изостанала страна, разгромява Атина в Пелопонеската война. Римските селяни разбиват Картаген, макар и Картаген да е бил голяма търговска сила. По-голямата икономическа сила невинаги печели войни, а днес това е още по-валидно, защото хората не разбират ефекта от ядрените оръжия.

Ядрената война не е въпрос на икономическа сила, тъй като за един час можеш да разрушиш икономическата сила и на най-мощната страна на света, като изстреляш ядрени ракети срещу нея. Почти две десетилетия руската пропаганда внушаваше на Запада, че те са по-слаби военно. Дори сега руското правителство и министри на отбраната правят изявления, че Русия е безпомощна пред численото превъзходство на НАТО. Но ако погледнем руската подготовка за война, виждаме съвсем друга картина. Русия е изключително добре подготвена за война, много по-добре от Запада.