Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 27 октомври 2016 г.

Какво мислят кандидат-президентите по повод потребността от цялостна и същностна реформа на нашата съветска и социалистическа образователна система?



ТРАЙЧО ТРАЙКОВ, цитиран от Райна Йорданова: Бих внесъл предложение за реформа на съветската прокуратура!

Кратък мой коментар: Споделям, и аз съм за реформа на съветската ни прокуратура, за реформа на съветската ни система на правораздаване, но също така съм за коренна, истинска, същностна (а не мнима и фалшива!) реформа и на нашата съветска и социалистическа административно-командна система в сферата на образованието.

Бих си позволил да попитам: а каква е позицията по този въпрос на нашите кандидат-президенти, като се почне от тъй мило усмихващото се на избирателите Цеце и се стигне до толкова прочувствено милеещия по комунизъма съветски генерал Радев?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

А каква е позицията на кандидат-президентите по пчеларството в България? Или по театралното дело? Българският президент няма правомощия в образователната сфера, той е повече церемониална фигура и въпреки това непрекъснато бива натоварван с всевъзможни неизпълними очаквания. И няма политик и политолог, който да обясни това на избирателите. Затова аз мисля, че най-добре е тази институция въобще да бъде премахната. България идеално би си съществувала и без президент.

Анонимен каза...

Таваришч, лъжеш или се опитваш да баламосваш хората: президентът има право да се изказва по абсолютно всички въпроси и по всички сфери на живота на нацията, а президентската дума много може да влияе, сфащаш ли сега за що става дума, таваришч несретни манипулатор?!

Анонимен каза...

Очаквах това възражение. Разбира се, президентът – както и всеки друг гражданин впрочем – МОЖЕ да се изказва по всички въпроси, само че не съм сигурен дали ТРЯБВА да го прави, защото по този начин отново се объркват представите на хората за възможностите и правомощията на президентската институция. Президентът има правомощия само в областта на националната сигурност и външната политика. Само че от него традиционно се очакват морални апели и обръщения по всички и всякакви теми, оставащи обикновено безрезултатни и така се стига до недоразумения като „социалния президент“ и под. Трябва да има яснота по тези въпроси.