Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 14 ноември 2016 г.

Доналд Тръмп, политическият наследник и продължителят на делото на Роналд Рейгън



Oleg-Sandro Panfilov: Отдясно е този, който доуби СССР, сега надеждите са към този, който е от ляво.


Рейгън на срещата с младият Тръмп:

«Дони, аз ще унищожа тази империя на злото, а след това ти ще унищожиш това което от нея е останало!"

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...


Само че нещата не са така прости. Има паралели между Рейгън и Тръмп в смисъл, че и двамата, макар и некомунисти, респ. антикомунисти, са политически некомпетентни и наивни. Предприемач като Тръмп може да са добри в бизнеса, но те обикновено са слаби политици. Впрочем с честен труд навсякъде можеш да станеш в най-добрия случай богат, но много богат никъде не се става без нелегални машинации и това вероятно важи и за Тръмп.

Много се спекулира с това, че Рейгън бил унищожил „империята на злото“. Истината е по-скоро, че той беше президент, когато комунистите решиха показно да колабират комунизма със съвсем други цели. Рейгън започна добре, но във втория си мандат се върза на лъжите и измамите на Горбачов, вместо да настоява за истински реформи в СССР и Източна Европа. Заради това сега на президентските избори България например избира между комунист и комунист.

Също така нещата при Тръмп не са така еднозначни, понеже макар самият явно да не е комунист, в обкръжението му е пълно с левичари и комунисти, готови да му дават „правилните“ съвети. Оказва се, че дори жена му е дъщеря на словенски комунист! И наистина щях много да се учудя, ако комунистите не се бяха погрижили да инфилтрират обкръжението му. Те са навсякъде!

Москва сега ликува за избора на Тръмп, докато целият останал свят е в ужас. Само че имам основание да смятам, че по-удобният кандидат за Кремъл беше Хилари Клинтън, независимо от нейната антируска реторика, която беше предназначена да скрие връзките й с Москва.
Така че Америка имаше избора между политически некомпетентен, наивен чичко-некомунист и дълбоко корумпирана комунистка и в този смисъл Тръмп без да е оптимален, все пак е по-добрият вариант. Ще е глупаво обаче от него да се очакват чудеса.