Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 18 ноември 2016 г.

Пиян руснак за малко да предизвика терористичен атентат на летището в ПарижВчера на летището в Париж е настъпила паника и хората са налягали по земята когато един пиян руснак изкрещял на жена си:

- Ала а я к бар!

Gary Dimitroff (с леки редакторски корекции от мен, А.Г.)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Франция, както знаем, е в извънредно положение и според думите на френския премиер дори „ в състояние на война“ и съвсем близо до гражданска война, така че е нормално хората да са изнервени и неспокойни. Светът днес е съвсем различен от света преди 15 или 20 години и за съжаление нищо не излезе от тезата за окончателната победа на либералната демокрация и вечния мир. Точно обратното – посткомунистическите страни не станаха истински демокрации, докато старите западни демокрации деградираха, показателно е настъплението на популисти и екстремисти на избори, появи нова заплаха под формата на ислямския тероризъм, Близкият изток и Централна Азия бяха дестабилизирани, а Америка, която изглеждаше неоспорима водеща глобална сила, след 2001 навлезе в ускорен упадък.