Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 21 ноември 2016 г.

Тече противоконституционно присвояване на народния суверенитет с оглед тоталното узурпиране на властта от мафията



Ще ходим ли всички със зелени гащи?, Ясен Бояджиев, Дойче веле

"Ако българският народ, който по конституция е суверен, каже, че трябва да ходим всички със зелени гащи, ще ходим всички със зелени гащи." Това съждение, което с характерната за незнанието смешно-страшна лекота зачерква векове усилия на човешката мисъл и на демократичното обществено устройство, принадлежи на български телевизионен шоумен. Устремил се изглежда към политиката, пътьом той инициира референдум по интересуващия го въпрос - как народът да избира политиците, които да го управляват. Съждението бе произнесено преди референдума и президентските избори, а днес, след тях, е на път да се превърне в действителност. За това силно спомага обстоятелството, че влизайки от едни избори в други, България на практика е в перманентна предизборна кампания. А както е известно, преди избори се говорят най-много небивалици.

Да превърнем волята на народа в дела!

За да се харесат на избирателите, сега всички се надпреварват да убеждават, че, образно казано, трябва "да тръгнем със зелени гащи", понеже народът бил решил така. Най-гръмогласен е споменатият шоумен. Недоволен, че не стигнаха гласове, за да стане референдумът задължителен, той дни наред повтаря, че е извършена "чудовищна манипулация", като за "доказателство" дори си позволи да използва фалшиво видео. "Господа политици, не експериментирайте с търпението на собствения си началник - българския народ - и приемете безусловно неговата воля", заплаши той и подсили ефекта с "Боят настана".

За да не останат по-назад, партиите се кълнат в "гласа на суверена" и обещават да го превърнат в закони, понеже референдумът бил "безалтернативен". Присъедини се дори и главният прокурор, сякаш и той е в предизборна кампания. Най-голямата партия вече внесе законопроект, повтарящ дословно положителните отговори на въпросите от референдума, а премиерът надцака всички с още по-смели идеи. И пак, за кой ли път, се канят да привличат експерти и да проучват интензивно чуждите практики. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Значи сега властта не е узурпирана тотално от мафията. А колко процента от нея държи мафията сега, след като още на са 100% - 50, 80, 95, 98, 99%?

Анонимен каза...

И как се съчетава това с тезата, че през 1989 имаше народна революция, в която българите отхвърлиха и пометоха комунизма и в страната се възцариха свобода и демокрация. Сега обаче четем за някаква мафия, която управлявала България. Как стана така, че хората от площадите, т.е. антикомунистите, дисидентите, репресираните - станаха мафиоти, след като взеха властта? Ще бъде възразено: но те никога не са взимали властта, тя е в ръцете на старите комунистически кадри! Само че ако това е така, за каква антикомунистическа революция може да става дума? Не трябва ли тогава всички теории за прословутия „преход“ да бъдат преосмислени?