Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 21 ноември 2016 г.

Честит празник, славна свободолюбива Україна!



Честит празник, Україна!

На днешния ден се изпълват три години откак хиляди украинци протестираха в Киев и казеха "Да" на Европейския съюз, днешният ден в Україна е наречен "Денят на достойнството"!


Да поменем и достойните от "Небесната сотня", които се срещнаха с безсмъртието в тези жестоки дни, Бог да прости и да им отреди мир и покой!

Здраво Кулев

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Bacho Кольо каза...

"Ужас! Ама наистина ужас! Обикалям из стените на евроатлантическите съвести, обикалям из статусите на антихибридните воини, търся по дуварите на десните шамани, но никъде не виждам нито думичка за годишнината, която празнуваме днес. Сега убеден съм, путинисти такива, всички започвате да цъкате наум и да се чудите какво ли събитие сте изтървали? Пфуу. Днес се навършват точно три години от Майдана, величествената киевска революция на достойнството, онзи "проевропейски бунт", извършен от хората с бръснатите глави и татуираните свастики. Самият факт, че никой от нашите величествени свиркаджии не почете дори с ред тази годишнина говори ясно какво е останало от революцията и какво от достойнството. Революцията се сведе до един опиянчен олигарх, а пък достойнството днес е в хора, които тайно рецитират Адолф Хитлер. Три години след "проевропейската" си революция Украйна тъне в хаос и бедност. Страната е парцелирана между десетина тлъсти богаташа, а населението редовно е облъчвано с пропаганда, на която щеше да завиди дори Гьобелс. В самата Украйна дори някой трудно ще се сети за годишнината. Тя донесе след себе си тайни затвори, убийства на журналисти, тъпченето на опозицията, паднали доходи, антисоциолни тъпотии, налудничава възхвала на масовите убийци на евреи и поляци. Украйна сега е проблем, който всички се стараят да не забелязват, но рано или късно гнойните рани напомнят за себе си по много неприятен начин..."

А. Симов

Ангел Грънчаров каза...

Продажникът-предател на българския национален интерес таваришч Колю цитира думи на един друг продажник-предател на българския интерес, на едно друго мазно руско и рубладжийско мекере! :-) Разбира се, те мразят свободолюбива Украйна така, както обичат "свободната" и "просперираща" путинска Русия!

Гъди Гъдев :)) каза...

Че в Украйна е хаос, стандарта пада и т.н.. - така е. Имам и роднини там, те го казват, не аз. Не им е много европейско за съжаление.

Но хайде да си припомним какво беше там преди Майдана? Дали не беше същият хаос и мизерия?
Да си припомним под чия шапка стоя Украйна до преди 3 години, и да попитаме - а защо там не живеехе по-добре от нас европейците? :)