Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Нека да продължим да бъдем горди и свободолюбиви човеци - независимо от мерзостите, които се леят покрай нас!



Да се възприема генерал Радев като "борец срещу статуквото" е израз на крайна форма на неспасяем, на непоправим идиотизъм. Вотът срещу него бил, видите ли, "протестен", он бил нещо кат "нашия Тръмп" и прочие алабализми-идиотизми човек може да прочете.

Да, ама Цецка Цачева пък що е? Бойко я определи като "грешка", не стана ясно грешка тя на самата природа ли е или е социална такава; пардон, негова, на Боко грешка била самата Цецка!!! Аз се чудя каква кожа има тази дама, че успява да понася такива унижения от страна на работодателя си, на господаря си! Егати робския, егати слугинския манталитет - не може човек с такъв манталит да иска да става президент на България, да не говорим пък да иска да става "мама на нацията". Егати мамата на нацията ни грози да си изберем!

Има ли начин в такава една крайно тъпа ситуация да изберем такова що-годе рационално поведение, че донякъде да объркаме плановете на кукловодите?! Ето, Боко доказа, че играе в един и същ отбор с "господин Слави Трифонов", приема безусловно резултатите от чалга-референдума, щото такава, моля ви се, била "волята на народа". И Боко, и Слави се надпреварват в подмазване "на никога негрешилия", на "непогрешимия народ", на когото такива като тях безскрупулни играчи таковаха..., е, унизиха мамата така грозно, както това никой никога досега не е правил.

Сделката е ясна: Боко има нареждане от кукловодите си да предаде президентския пост на БСП (сиреч, на човек на Путин), това е елемент от една сделка, в която фигурира и постепенното му слизане от сцената и безболезненото му заместване от въпросния "господин Слави Трифонов", новият пръв бабаит и поредния "нов оправяч и спасител" на нашата многострадална, ала не поумняваща нация.

Ако гласуваме за Цецка дали ще можем да развалим плановете на кукловодите на мафията? Едва ли. Фигури като нея нямат думата, те са само изпълнители, казахме, слугинския манталитет на тази дама биде демонстриран така убедително, че се питаме как е възможно нито тя, нито гласуващите за нея да не го усещат. Това наистина е феноменално! Аз писах снощи нещо за... "нация-курва", какъв ли пък трябва да е държавния глава на такава една безчестна нация?!

Остава ни да гледаме бъдещите сеирища, които са ни организирали кукловодите на толкова арогантната ни мафия-олигархия, чиито конци се дърпат от Москва, Кремъл. С "чисто мажоритарния вот", който "тъй мъдрия български народ" пожела, в Народното събрание съвсем скоро ще се настанят не само всички приятели на "господин Слави Трифонов" (а той, знайно е, не дружи с никой, който да е по-долу от мутра или от бандит!), а на депутатските банки ще седнат най-видните представители на целия престъпен свят на България, всички най-видни бандити, мутри, милиционери, ченгета и пр. вече "съвсем законно" ще седнат там, облечени с цялото доверие на народа! Какво друго ни остава тогава освен официално да прекръстим България на МУТРОЛАНДИЯ, а, как гледате на такава една инициатива, кажете нещо де, уважаеми дами и господа съдебни заседатели?

На мен лично поведението на бездушен сеирджия, наслаждаващ се на подобни перверзии, не ми е нито приятно, нито пък ми е присъщо. Ще ни се наложи съвсем скоро ний, тия 213 000 българи, дето не се поддадохме на игричките на мафията-олигархията ни, да излизаме на улиците и на площадите на България. Разбира се, че разпасалите си мутри-бандити, дето претендират за пълната власт у нас, ще си счупят главата един ден. Разбира се, че цялата цена ще я платим всички ние, и малоумниците, дето им проправиха пътя към настоящите политически безумия, също ще плащат, но и ний също ще плащаме. За всичко в този живот се плаща точната цена. Плаща се тежка цена. Безплатни обеди, дето се казва, няма.

Цецка до този момент мълчи като комунистка на разпит - по повод на моето писмо до нея. Навремето на такова подобно великодушно писмо, писано между двата тура до Росен Плавнелиев, тогава като нея кандидат-президент само, той не само че ми отговори, но и ми отговори и на отговора; влязох в диалог с него, разбрахме се и по тази причина с чиста съвест му дадох доверието си. Той като президент оправда доверието, което му дадох авансово. До момента с поведението си Цецка Цачева само показва, че за разлика от него тя живее в един съвършено друг свят - и страда от ужасно глупави комплекси.

Когато трябваше на балотаж да избираме между Гоце Първанов и таваришч Волньный Сидеровский, аз, наивникът, си мислех, че в по-лоша ситуация не може да се изпадне; е, могло, сега пък трябва да избираме между Цецка Цачева и въпросното недоразумение Радев!!! По-голяма извратеност, по-голямо уродство ще е да ни се наложи да избираме един ден между Боко Борисов и... "господин Слави Трифонов", новият мераклия за пръв бабаит и нов оправяч на нашата тъй малоумна нация!

Тъй че нека да бъдем... оптимисти, все още има накъде да дълбаем по дъното, като сме го стигнали туй пусто дъно, ще копаем и ще продължаваме да сащисваме света, че сме способни на още по-пищни идиотщини!

Но и днешния ден ще изчакам да видя дали все пак е прочела писмото ми. Хубав ден ви желая! Нека да продължим да бъдем горди и свободолюбиви човеци - независимо от мерзостите, които се леят покрай нас!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Както казва Сергей Ковальов: „Народ часто и трагически ошибается“, но в случая не можем да обвиняваме българския народ , понеже това е, което му се предлага, няма ясна алтернатива. Коренът на злото е в контролирания преход, защото промяната беше планирана и извършена от самите комунисти и създадената от тях демокрация е само фасадна. Но това е положението в цяла посткомунистическа Източна Европа. Само че част от вината носи и Западът, който прие посткомунистите за партньори, вместо да настоява за истинска промяна. Впрочем положението и в старите демокрации не е много по-различно, и там хората се подвеждат по всевъзможни популисти и мафиоти.