Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 20 ноември 2016 г.

Дали пък кукловодите от КГБ-ДС не лансират тази опасна теза: да се подложи членството ни в ЕС и НАТО на референдум?!


Ангел Грънчаров сподели публикация на Ilian Vassilev:

Ilian Vassilev: След всичко, които се опитват да ни спретнат русофилите и БСП, ДПС и новите съгласни с Доган патриоти на Каракачанов като тиха постепенна и безшумна ерозия на евроатлантизма у нас не ни остава никаква друга възможност освен да поставим ребром въпрос на референдум - Евразия или ЕС–НАТО. Колкото по-скоро и по-ребром толкова по-добре. Те винаги ще имат повече пари, ще имат повече медии, ще имат повече възможности да влияят върху електората като гонят най-добрата му част в чужбина. Единственото, което няма да имат е светлината и истината на своя страна. Трябва просто да убедим хората в техния отговор на един обикновен въпрос - защо на българина е по-изгодно и по-естествено да бъде част от Европа, отколкото от Евр-Азия - въпреки префиксите - Евра, тя пак си остава Азия.

Дълбоко съм убеден, че мнозинството от българите ще се мобилизират и дадат своя глас за сегашния ни избор. Самият Решетников признава, че сега не е времето, защото елитът се бил продал. Страхът, че народът може да се обърне срещу избора ни е пагубен, защото постепенно вгражда в съзнанието, че членството в ЕС и НАТО е договорено от горе, без негово участие, което отваря широк мегдан за спекулации.

И знаете ли защо най-много съм уверен, че народът ще гласува "за" - защото Русия няма какво да предложи като алтернатива. За това нейната стратегия е да дестабилизира, да разрушава, но не и да се изправи ребром пред необходимостта нейните проксита да защитават незащитимата кауза - как Нинова и другите ще защитят каузата Русия - след като децата са им в чужбина?


Има огромна разлика между това изобщо да изпитваш симпатия към РУсия и да трябва да избираш с ума, с интереса за джоба си и правата си. Винаги трябва да бъдем готови да платим за блъфа на русофилите, защото тактиката им е да изпразнят от съдържание членството в ЕС и НАТО - като всякачески пречат на интегрирането ни, и чак тогава, вече обезмисляйки ги, да преминат към the coup de grace.

Юлияна Демирева: Господин Василев - активиран? Защото глупав той не е!

Кратък мой коментар: Това за мен е опасна теза: да се подложи членството ни в ЕС и НАТО на референдум! Вече е направен този избор на България, вече този наш избор е изстрадан. Не може една държава да си сменя геостратегическата и ценностната ориентация така както човек си сменя бельото; не стават така тия работи. Манипулаторите, ченгетата, кукловодите от КГБ-ДС са способни да спечелят какъвто искате референдум, даже и примерно той да е за това коя кола е по-хубава: Мерцедас или... Лада?! Те без проблем ще накарат масовия немислещ българин да гласува за Ладата...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Според мен би трябвало да се подложи на референдум.