Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 8 ноември 2016 г.

Безкрайното търкаляне на българския избирател в омагьосания кръг на мутро-комунизмаДаниела Горчева: Безкрайното търкаляне на българския избирател в омагьосания кръг на мутро-комунизма. Да нямаш силата да бъдеш свободен, желанието и волята да се хванеш за спасителния парапет и да се изправиш на крака, за да напуснеш кошарката на милиционерите. Но да имаш съмнителния кеф да се търкаляш, докато си счупиш главата. Защото така "наказваш" стъпалата, по които си блъскаш главата.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Това са глупости на Даниела, българските избиратели имат волята и желанието да са свободни и правят всичко по силите си, но всички партии и кандидати, които им се предлагат, са контролирани, затова както и да гласуват и каквото да правят, на власт са едни и същи хора.