неделя, 6 ноември 2016 г.

Гласувах за този кандидат, за когото изобщо не е срамно да кажеш, че си гласувал!Гласувах. На изборите за Президент само, разбира се, в чалга-референдума на главния чалгар на Республиката не съм гласувал. Няма смисъл да казвам за кого съм гласувал, и 7 пъти поред по 7 начина да го кажа, то е много ясно, че съм гласувал за този, за когото изобщо няма да ме е срам да кажа, че съм гласувал именно за него.

Установих обаче, че мои приятели, като ги попитах за кого са гласували, изпитват голямо неудобство да кажат открито за своя избор! И 17 пъти да ги питаш за кого са гласували, 17 пъти няма да ти отговорят, щото очевидно много ги е срам за своя избор!

Ето защо, уважаеми дами и господа съдебни заседатели, е толкова важно човек да гласува за оня, за когото изобщо няма да го е срам след това да каже открито, че е гласувал.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Аз гласувах за генерала. Най-читав ми се вижда.

Ангел Грънчаров каза...

За дебилите и за хроничните предатели на България очевидно "генералът" е "най-читавият"...

Анонимен каза...

Всеки има право да гласува както пожелае. На когото това не му харесва, марш към Северна Корея!

Анонимен каза...

Победа! Дочакахме поредната Победа!

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ