Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 6 ноември 2016 г.

Г-н Премиеро си позволява без капка неудобство да демонстрира див и варварски азиатско-руски обскурантизъм!


Ето какво написах на страницата на самия Бойко Борисов, където он лично си е турил въпросните снимки, към които е турил ето тоя прочувствен коментар (дека съм го турил с църни букви!), свързан, разбира се, с днешните избори:

Бог пред нас и ние след него!

Грозно е да се спекулира с религията за политическа цел, г-н Премиеро това очевидно не го знае, нема ли некой що-годе умен човек около него да му го каже, че да не се излага повече?!

Да му каже и това, че като се прави като Путин "свръхнабожен" не го издига в рейтингите, щото му личи (до степен, че сякаш е написано с големи червени букви на челото му!), че он лично нема абсолютно никакво отношение към Бога, към вярата и към религията.


Просто казвам тия неща не щото много съм загрижен за бъдещето на г-н Премиеро, а защото ми е тъжно, че в европейска България г-н Премиеро си позволява без капка неудобство да демонстрира някакъв див и варварски азиатско-руски обскурантизъм.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: