Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 11 ноември 2016 г.

Гласувам против Радев, не за Цачева: за да не е Радев нека да е Цачева!



Попаднах на интервю на т.н. "генерал Радев". Загледах се. Много дразнещо се държеше, не зная защо, но изключително силно ме подразни този човек. Излъчва нещо крайно арогантно, комунистическо високомерие ли е, наглост ли е, нещо гнусно, мазно, руско, путинско, комунистическо, подобно на дъха на смърдящи руски партенки долавям в него. В един момент в съзнанието ми се появи мисълта: не мога да издържа цели пет години да гледам тоя човек от екрана на телевизора, не, това е свръх силите ми; дори Гоце някак го издържах, оцелях, много ми костваше да оцелея, да понеса този позор, но тоя специално таваришч нямам сили да го издържа!

Откри ми се ето тази неприятна истина: за да не е тоз таваришч президент на България ми се налага да подкрепя Цецка Цачева; някак си по-поносима ми е тя, ето това разбрах. Ето как самият "генерал Радев" ме принуди да гласувам за Цачева! Да, просто нямам сили да издържа тоя таваришч от екрана на телевизорите цели 5 години, по тази причина ми се налага да гласувам за Цачева.

Това е положението. Този е моя мотив да гласувам: не гласувам толкова за Цачева, а с чиста съвест гласувам против въпросния непоносим комуноид "генерал Радев". Не зная дали ме разбирате, дали изобщо можете да ме разберете, но този ми е мотива: за да направя това, което поне мога тоз гнусен комуноид да не е президент на България, ще ида в неделя и ще дам гласа си за Цачева!

Гласувам значи против Радев, не за Цачева! За да не е Радев, нека да е Цачева. Точка! Просто не мога да понасям смрадта на руски партенки цели пет години от екрана на телевизора си...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

Ще трябва обаче да го издържите, защото именно той ще е следващият президент, независимо как ще гласувате. По-добрият кандидат е просто.
Колкото до мен, мислех да не гласувам изобщо, но заради този ваш постинг ще отида и ще гласувам за генерала - колкото да обезсиля вашия глас.

Анонимен каза...

"Беше ми неудобно и нелепо да гледам Цецка Цачева на дебата по БНТ с Румен Радев.

Това нейно говорене без съдържание, този омрАзен на всички ни политически дискурс, този момент с кърпичката и “спонтанно” появилият се спомен, лошо изиграният етюд, изтръгнатата от журналистката (и респективно зрителите) емпатия… Омерзение беше това, което изпитвах, докато гледах. Омерзение.
Цецка Цачева предложи всичко, което можеше да предложи. А именно - нищо.
Румен Радев не е мой избор.
С две думи - аз съм дотук с президентски избори 2016."
Автор: Захараи Карабашлиев

Анонимен каза...

Нито за миг не се съмнявахме, че А.Г. след тежки размисли и разкъсван от непоносим вътрешен конфликт въпреки всичко, независимо от всичко, с хиляди уговорки, все пак, в крайна сметка ще вземе решение да подкрепи комунистката кака Цецка Данговска, за да не дойде комунистът Румен Радев, убеждавайки при това себе си, че не гласува за нея, а против Радев, само дето не отчита, че това няма да личи от пуснатата бюлетина, тя ще е еднозначно ЗА Данговска. Затова и впрочем многозначните логики са глупост, понеже фундаментална е двузначната логика, от която не може да се избяга.

Или да перифразираме: „Откри ми се ето тази неприятна истина: за да не е тоз таваришч Зюганов президент на Русия, ми се налага да подкрепя Владимир Путин; някак си по-поносим ми е той, ето това разбрах. Ето как самият Генадий Зюганов ме принуди да гласувам за Путин! Да, просто нямам сили да издържа тоя таваришч от екрана на телевизорите цели 7 години, по тази причина ми се налага да гласувам за Путин.

Това е положението. Този е моя мотив да гласувам: не гласувам толкова за Путин, а с чиста съвест гласувам против въпросния непоносим комуноид Генадий Зюганов. Не зная дали ме разбирате, дали изобщо можете да ме разберете, но този ми е мотива: за да направя това, което поне мога тоз гнусен комуноид да не е президент на Русия, ще ида в неделя и ще дам гласа си за Путин!

Гласувам значи против Зюганов, не за Путин! За да не е Зюганов, нека да е Путин. Точка! Просто не мога да понасям смрадта на руски партенки цели седем години от екрана на телевизора си...“

Bacho Кольо каза...

Моята скромна прогноза:
Р. Радев - 55.5%
Ц. Цачева - 44.5%
Довиждане до неделя, 13.11., 20.00 ч

Ангел Грънчаров каза...

Искаш да кажеш, че човека на Путин ще вземе еди-колко си гласове, бъде поне веднъж малко честен! Ама вий, комунистите, не знаете що е чест, пардон, че за малко да те обидя, че знаеш що е чест и честност...

Анонимен каза...

Един генерал завършил две военни академии в САЩ, не може да бъде пионка на Русия. Виж Цачева завършила Раб Фаг /за тези които не знаят по Тошово време чрез Раб Фага вкарваха във вузовете без приемни изпити БЛАГОНАДЕЖДНИТЕ верни на БКП кадри/ е най-послушната пионка на Буда. Дано не сте забравили кой е Буда, а защо не му отвориха досието въпреки, че той уж искаше това, сами си отговорете?