Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 ноември 2016 г.

Ей, видяхте ли руския самолетоносач на дърва и въглища? Малий!!!



ЗА СПРАВКА И СЪПОСТАВКА ВИЖ И ТОВА: Пентагонът ще прави летящи самолетоносачи



Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Анонимен каза...

Много се спекулира около похода на руския самолетоносач и пушека, който изпускаше, когато преминаваше край Англия. Това с дима може да има много обяснения и не е толкова важно. Важното е, че около целия този поход има много други неясни моменти и въпросителни. Западни експерти спекулират например, че това може да е някакъв отвличащ маньовър на Москва. В момента в светивната полтиика ври и кипи и стават толкова неща, че е трудно човек да се ориентира и да прецени реалната ситуация. В крайна сметка обаче може да се каже, че нещата отиват към голяма, глобална война в близко бъдеще. Както пише руският полотолог Георгий Бовт: „Может ли такое противостояние (между США и Россией) длиться долго без срыва в открытый военный конфликт? Мне кажется, это лишь вопрос времени.“

А конфликт между Америка и Русия по необходимост ще бъде ядрен.

Колкото конкретно до самолетоносачите, Америка им 10, от които обикновено 2-3 са в открито море, а Русия само 1, така че тук преимуществото е явно на страна на Америка, което е нормално за една голяма морска сила като САЩ, докато Русия залага повече на сухопътните войски. За значението на самолетоносачите в една хипотетична война между Русия и Америка се спори много в научната литература. Те наистина имат застрашителен вид и демонстрират голяма мощ, но идеята, че могат да се доближат до руското крайбрежие като при страните от Третия свят и оттам да оперират срещу наземни цели на руска територия, по ред причини е безумна.

Колкото до картинката с „летящите самолетоносачи“, това е в областта на научната фантастика. В материала не става дума за „летящи самолетоносачи“, а за платформина базата на транспортни самолети за излитане на малки безпилотни самолети.

Ангел Грънчаров каза...

Таваричш, а защо пушека на единствения самолетоносач на Русия да няма никакво значение?! Та той показва нивото на руската техника! Малее, много сте хитри вий, руските пропагандисти, опитвате се да замажете този толкова показателен гаф, капчица морал немате обаче!

Анонимен каза...

Както обикновено, Вие не сте в състояние да дискутирате трезво и обективно.

Димът наистина може да е индикатор за проблеми със силовата установка на самолетоносача, още повече при максимално натоварване. В интернет може да се прочетат много мнения на специалисти по въпроса. Така че никой не превъзнася руската техника и възможности. Исках само да Ви обърна внимание, че в руската военна доктрина, за разлика от американската, самолетоносачите играят второстепенна роля.

Само че от това не бива да се вадят генерални заключения за състоянието на руската военна техника. Така например руснаците дори през 1990-те години, когато оставиха конвенционалните си сили показно да деградират, винаги финансираха добре стратегическите ядрени сили. Американците обаче постъпиха обратно и оставиха ядрения си арсенал да деградира и той сега е в плачевно състояние.

Анонимен каза...

Извън конкретния случай със самолетоносача обаче можем да кажем, че в следващите седмици ще се реши съдбата на Америка, Русия и света. Това е ключов момент в историята, трябва да сме готови и доколкото е възможно да вземем мерки – запаси от вода, храна и т.н.

Анонимен каза...

Втората картинка не е истинска снимка - това е част от научната фантастика засега. Компютърна анимация. Още много, МНОГО години ще минат, преди да има такива самолетоносачи. Да не говорим дали изобщо ще са необходими.

Анонимен каза...

Грънч, дими защото е на мазут, а мазута се използва/в този случай/ и като гориво, и отделно за противо-торпедна защита, една от най-ефективните засега, така поне се пише. Хубаво е наистина да се чете, особено техника, а не само философия!!
Америка трябва да има едно наум и с остарялата техника на руснаците, защото навремето Рим е паднал от варварите, които са били много по-зле въоръжени спрямо римските легиони. Навремето Т34 на руснаците е бил изчислен да оцелява 5 минути, и всяка минута над тези 5 е била печалба. И до ден днешен, няма създаден по ефективен танк, ефективен, обърни внимание на тази дума, не ефектен, а ефективен.
Що се отнася до това, дали ще има война между САЩ и Русия, определено НЕ! Америка превъзхожда руснаците по абсолютно всички показатели!!!
Проблема е, че Европа е закъсала, там е проблема!!! Но и това не предполага че ще има война, още повече, че руснаците и германците все повече се обвързват енергийно и технологично. Скоро, преди година, уж има санкции, но BMW и MERCEDES си пуснаха заводите в Русия, а същият Порошенко, който създава вид че се бори за "правда и свобода", има четири завода в Русия, строи нови два, и ясно е едно, че там си и плаща данъците, с които пари Русия си финансира интересите в Донбас.
Излиза едно, политиката е театър, където загиват невинни хора, и определено това е страшно, още повече, че медиите лъжат масово. Всички знаят примерно, че войната в Сирия е заради тръбите с газ, който трябва да идват или от Иран, или от протежето на Суадите-Катар, и тази война е именно заради интересите на енергийните компании, които и спонсорират военните действия. Но нито една медия не говори за това открито!! Защо?

Защото вече всичко е пари!

Bacho Кольо каза...

Фотошопът - главно оръжие в хибридната война, водена от Грънчаров с омразника Путин...

Гъди Гъдев :)) каза...

Кис кис ;)))
http://proua.com.ua/?p=64296