Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 5 ноември 2016 г.

Луди хора: мене ми теле болно, они ме викат революция да праиме!


Тя танцува само за мафията!

Nikolov Konstantin: На всички приятели, които няма да гласуват в неделя... :-(

"Луди хора! Мене ми теле болно, они ме викат революция да праиме!"

Крилата фраза на нашенец, поканен да се присъедини към четата на Ботев...


Тарикатът!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво! Още много подобни неща трябва да се публикуват преди изборите! Колкото по-елементарни са и просташки - по-добре - по-въздействащи са на читателите!
Е. Мизрахян

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, простете, а Вие срещу какво по-точно се възмущавате: срещу простотиите, които правят Цецка и Боко, или срещу тяхното представяне и изображение в блоговете примерно?

Анонимен каза...

Срещу двете, защото те са една и съща простотия.

Ангел Грънчаров каза...

Нещо сте се хуптен объркала: изображението на простотията не е простотия, а е нейно изобличаване и бичуване...

Ангел Грънчаров каза...

хептен

Анонимен каза...

Изобразяването на хиперболизирани физически особености или на някакви неловки ситуации като основен аргумент в някаква теза е толкова пошло и низко /справка със соц. карикатурите за "капиталистическия враг"/.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч путинский пропагандист, оказва се, ти сега вече не криеш боковистката си ориентация, нима вече имате директива да не криете съпричастността си към Боко и към гербоващината?