Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 9 ноември 2016 г.

Поставям ви съдбовен казус, свързан с шансовете ни да разсечем толкова заплетения политически възел на България



Комунистите у нас, очаквайки победа на руско-путинския кандидат за президент Радев, пак са също толкова нагли каквито винаги са си били. Ето как се държи един платен руски комуноиден трол на едно място в моя блог, вижте какво той ми пише, а също така можете да прочетете и какво аз счетох за нужно да му отговоря в тази връзка:

Bacho Кольо каза: Грънчаров, започна ли да заучаваш името на президента си? Румен Радев, Румен Радев, Ру-мен Ра-дев, Ру-мен Ра-дев, Ру-мен Ра-дев, Ру-мен Ра-дев...

Грънчаров, спомни си колко пъти написа името на Първанов за 10 години президенстване! Сега те чака 10 години да пишеш името на Радев.

Ангел Грънчаров каза: Ако лицето Радев стане президент то той няма да бъде мой президент - щото е президент на Путин, не на България, понял меня? Не може президент на България да бъде президента на Путин, тия неща са несъвместими, понял что я тебе говорю, дарагая руская комунистическая гнидо? Вий, комунистите, винаги сте правили не нещо друго, а само национални предателства, ето, сега се гласите да направите новото си поредно национално предателство, а именно да турите президента на Путин за президент на България.

Разбира се, ще си платите наведнъж за всичките национални предателства, тоя час иде. И ще дойде съвсем скоро. Сами си подготвяте гибелта. Обречени сте на гибел и нищо не може да промени тази ваша справедлива участ. Подумай над думите ми, наглая руска комуноидная гнидо...

КАЗУС: Благодарение на президентските избори стигнахме пак до фатално важен за България политически и исторически момент, отново стигнахме до нов кръстопът. В такива моменти се решава именно съдбата на нацията и страната за години напред. Много е важно в така и така възникналата тежка ситуация да преценим вярно смисъла на случващото се, та според него да подберем и своите реакции. И така ще се възползваме от шанса да повлияем на настъпващата криза в що-годе положителна посока. Между другото всяка криза е начало на развръзка, кризата дава огромни шансове пред бъдещето, работата е там да не ги проспим.

С оглед постигането на толкова потребния ни смисъл, ви предлагам да си отговорите най-напред на следния съдбовен въпрос - обръщам се към по-задълбочено и по-старателно мислещите хора на България, към ония, които не се оставят да бъдат подведени като стадо, а сами решават, решават със собствените си глави, обръщам се към ония 213 000 свободолюбиви човека, които подкрепиха единствения свободолюбив кандидат за президент Трайчо Трайков. Та съдбовно важният ми въпрос е: кой от двамата участници на балотажа, Цецка Цачева или Румен Радев ще е по-вредния за България ако стане президент? И тук отговорът е: Румен Радев, нали така? Или може би Цецка Цачева е по-вредна за България? Вземете предвид и това, че който наистина е по-вредния за България от двамата кандидати, точно той по-малко може да спомогне за нейния прогрес - и за нейната достойна перспектива. Значи точно него не трябва да допускаме да стане български президент. А и предвид това, че очертаващата се битка ще бъде крайно оспорвана, то може да се окаже, че точно нашите гласове ще бъдат решаващи в избора на нов български президент. Защото ако се окаже, че недостатъчно мислещите българи у нас са се разделили на две горе-долу еднакви групи, то нашите гласове, гласовете на мислещите и свободолюбивите хора, наистина могат да се окажат решаващи - за да натежат везните в едната посока. Правилно е ние в такъв случай да участваме в решаването на толкова трудния политически ребус, нали така? Глупаво да се самоотстраним от него и да заявим: няма да участваме, нека съдбата на България да бъде решена от... недостатъчно мислещите (немислещите) наши сънародници. В тази връзка искам да обоснова тезата, че трябва да подкрепим... по-вредния за България кандидат, щото именно тогава ще спомогнем политическия възел у нас да бъде разсечен по-скоро и то така, че в крайна сметка от това да спечели България - и българите като цяло.

Та ви поставям значи малка задачка: кой от двамата кандидати е по-вреден за България? Като определим с положителност това, след това ще разсъдим него ли трябва да подкрепим - или ще е по-правилно да подкрепим другия? Това, че от нас зависи решаването на сложния политически ребус на България, ще ни преизпълни със съзнание за отговорност. Аз също ще се изкажа по този въпрос съвсем скоро. Но сега са ми интересни вашите мнения по поставения вече въпрос. Другите въпроси ще решим един подир друг след това. Но сега да решим разумно най-първия. И като стъпим на твърда основа, след това ще решаваме останалото. Хубав ден ви желая! Приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

9 коментара:

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, кво прави тоя митичен Путин, бе?!?
Преди пет дни спечели президентските избори в Молдова.
Оня ден спечели същите избори в България.
Тая нощ направи същото в САЩ.

Къф е тоя Путин?
Човек или желязо?
Триглава ламя?
Многоръкия Шива?

Анонимен каза...

О, не се съмнявам, че след дълги размисли и безсънни нощи Ангел Грънчаров в най-скоро време ще обяви в блога си, че въпреки всичко, при всички възможни уговорки и критики, независимо от всичко, „ с отвращение“, но все пак подкрепя Цецка Данговска, която според него е някак може би „по-малко вредна“ от генерала.

За да станат нещата по-ясни, ще се позова на руския пример: за кого бихте гласували в Русия – за Путин, Зюганов или Жириновски? Кой е по-малко вреден?

В действителност това е несъществуващ казус или мнима дилема, няма нищо заплетено и сложно, понеже ВСИЧКИ кандидати в посткомунистическите страни са контролирани и комунисти. Също така трябва да е ясно, че истинските управници в тези страни НЕ СЕ ЯВЯВАТ на избори и поради това изборите нямат значение.

Иначе даже може да се аргументира, че прикритите комунисти с по-опасни и по-вредни от отявлените, явяващи се под истинския си етикет именно защото са прикрити. Освен това голямата пречка пред РБ е именно ГЕРБ, ако ГЕРБ отслабне или изчезне, РБ има шансове да изпулва нагоре. РБ няма какво да дели с БСП, но с ГЕРБ той се бори за един и същ електорат.

В крайна сметка няма особено значение дали и за кого ще се гласува, понеже изборите са предрешени от комунистическите стратези – победител ще е Радев. Това е така, понеже стратегията изисква към момента начело да бъде той, така че спете спокойно и не се впрягайте на комунистическите сценарии.

Vencislav Georgiev каза...

Съгласен съм с предишния коментар.
Тъй като се борят за едни и същи избиратели, за да има анти-комунистическа партия ГЕРБ не трябва да съществува.
На всеки избор се повтаря едно и също : десните, анти-комунистите правят компромис и гласуват за ГЕРБ.
След това Бойко им се присмива - тези партийки с няколко процента какво искат ....
Ако Радев спечели в следващите година, две ще боли, много ще боли.
Но пък след това ще има шанс да се създаде истинска анти-комунистическа партия.
В противен случай лъжата за по-малкото зло, по-малко червените (ГЕРБ) ще продължава дълги години
и дълги години няма да има истинска анти-комунистическа партия.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, гледай да не се задавиш от от тъй обилните лиги на възхита от Путин! :-) Може за награда те пуснем да идеш до Масква и да се опиташ да му целунеш палеца на левия му крак! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Многоумния кагебистки пропагандист пак започна да излага конспиративистките си теории, тъй удобни на государите му, а именно, че демократите трябва да се примирят напълно с отредената на България участ. И с това с цялата си глупост показа на кого по-точно служи той самият...

Анонимен каза...

Няма нужда да се примирявате, напротив, действайте. Само че тези действия не означават непременно участие в гласувания, организирани от мафията. Демокрацията е много повече от избори и гласуване. Излезте например пред българския народ и аргументирано обяснете, че в действителност изборът е между комунист и комунист. Най-добре е, ако с това предизвикате истинско народно въстание, което да помете тези политици и техните измислени избори. Ето това например ще е действие по разбиване на сценария и така ще покажете, че нищо не е предопределено и че България може да избегне участта, която й се готви.

Вие обаче за радост на комунистите се вписвате в сценария, като наивно разсъждавате коя е по-малката от две злини – комунист или комунист. Мислите ли, че с гласуване за комунист или комунист България може някога да излезе от положението, в което се намира? Изходът никога няма да дойде чрез избори, ако това беше възможно, все някъде в Източна Европа щеше да стане за 27 години. Тук трябват нестандартно мислене и нестандартни ходове, неочаквани за комунистическите сценаристи.

Ангел Грънчаров каза...

Самият факт, таваришч, че Вие сте толкова против подхвърлената идея, е аргумент в нейна полза. Щото Вашата теза, противно на декларациите Ви, обслужва така добре олигархичното статукво...

Ursus Major каза...

Соси хуй, пидор!

Анонимен каза...

Забележете, че левият кандидат Радев преди 1989 май не е бил член на БКП, докато „дясната“ Данговска е била, при това може би дори на отговорен пост. Но аз пак питам за кого бихте гласували в Русия – за Путин, Зюганов или Жириновски? Кой е най-малко неприемлив?