Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 ноември 2016 г.

Нещо като писмо с извинение до... майката на бъдещия президент на България


Това е графиката на посещенията в моя блог от последната седмица: тя показва рязко увеличаване на посещенията веднага след публикацията от събота, 12 ноември 2016 г., носеща заглавието Така нареченият "генерал Радев" бил незаконен син на... Тодор Живков, четохте ли за тази сензационна новина?!. Въпросната публикация до този момент има рекордните 62 843 преглеждания! На нея именно се дължи толкова рязкото покачване на "гледаемостта" или "читаемостта" на блога ми. Между другото, тази публикация съдържа една шеговита непретенциозна предизборна закачка, едно несериозно подхвърляне, това е една провокация, а ако пък това повече ви харесва, наречете тезата на тази публикация "лъжа". Да, нека да приемем, че това е една "жълтевина" или една лъжа, оказва се обаче, в нашите родни условия е способна рязко да покачи гледаемостта или читаемостта на блога ми, което обаче не е способна да направи нито една статия, която съдържа, примерно, изключително важни и значими истини, а такива публикации в блога ми има безчет. Казвам тия неща защото са показателни и изразителни; не, няма опасност да стана лъжец само и само блогът ми да стане по-популярен, за мен истината продължава да има водещо значение, аз от истината заради някакви си там рейтинги няма да се откажа. На никаква цена няма да се откажа от истината.

Разбира се, обидно е, че истината у нас комай изобщо не се цени, докато лъжите са така влиятелни и авторитетни, че предизвикват огромен интерес. Ако бях спекулант-мошеник и ако за мен рейтингите (и печалбите) имаха значение, щях и аз да стана медиен мерзавец и срещу заплащане да почна да фабрикувам какви ли не лъжи, коя от коя по-пиперливи. Да, ама аз съм правдолюбив човек и ето, по тази причина съдбата ми е съвсем друга: нямам оня авторитет, който щях да имам ако бях лъжец. Но въпреки това лъжец няма да стана, не чакайте от мен да стана и мошеник, нито пък ще стана мерзавец. Ще си запазя правдолюбието, бъдете спокойни. Просто си позволих да си направя един експеримент - за да разбера някои неща. Е, разбрах ги.

Експеримента ми има и нравствена страна. Налага се да се извиня на... майката на генерал Радев, щото това подхвърляне, макар и несериозно, макар и шеговито, бие по нейната чест: е, моля, простете ми, уважаема генералска и президентска майко! Политиката е мръсна игра (е, може и да не е толкова мръсна, но у нас специално е мръсна, твърде мръсна, за съжаление!), а Вашият син се захвана с политика, ще му се наложи да преживее ред неудобства и горчивини, но това си е негов избор. Заради неговия избор и вие, родителите му, ще имате, наред със славата, и някои неудобства, а също така и ще ви се наложи да изпиете някакви горчиви чаши. Така е устроен животът, доброто и злото вървят "в комплект". Няма как да надхитрим живота. Мъчно е да прецакаме живота. Не бива да опитваме да прецакаме живота.


А иначе синът ви поразително все пак прилича на незабравимия и непрежалимия (за някои хора) другар Тодор Живков, той е досущ негово копие когато последният е бил в най-славните си милиционерски години, когато е ръководил избиването, физическото ликвидиране на елита на София и на България. Не знам дали знаете, но Тодор Живков е масов убиец, водач на убийците от т.н. "Народна милиция" в най-кървавите дни и месеци след "славния" 9-ти септември 1944 г., когато е била пролята много невинна човешка кръв. Той е ръководил тия избивания, тия кръвопролития. Не го гледайте че така хубаво се усмихва този наглец. Усмивката му е съвсем сатанинска и трябва човек да е същински урод да не изтръпне като го гледа как нагло се хили правешкият простак-убиец!

Синът ви, уважаема стрино Радева, успя да седне в креслото на Тодор Живков, стана държавен глава на България и то като представител на партията, която носи цялата вина за всичките злодеяния, извършени в ерата на социализмо-комунизма. Аз като български гражданин не ща Вашият син да стане втори Тодор Живков, не ща тоя вампир Тодор Живков, този път под формата на Вашия свиден син, отново да почне да пие кръвчицата на тъй благодушната и наивна българска нация. Каквото е по силите ми ще го правя за да не се случи такъв един ужасен развой на събитията у нас. Тодор Живков и тодорживковци навремето си вилняха и правиха каквото им скимне с България, позволиха тя да бъде дълго време в лапите на хищната руска имперска медведица, ако нещо такова се гласи да прави Вашият син, нека още отсега да знае, че в мое лице ще срещне един непримирим противник. Толкова по този въпрос. Дано ме разбрахте донякъде.

А приликата на сина Ви (физиономичната, не другата) нека да приемем, че се дължи на някаква "игра на природата" или игра на гените. Случайно е това съвпадение или подобие. Моята шега по този повод беше незлоблива, ала едва ли сте го усетила така. За което именно и Ви се извинявам. Нека да вметна и това, че Вашият син няма да бъде мой президент. Аз на тази тяхна, на комунистите, България не ща да бъда нито гражданин, нито поданик. Те нямат моралното право да претендират да ръководят толкова пъти унизената и стъпканата от техните ботуши България. Толкоз и по този въпрос. Бъдете жива и здрава!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

По-добре да не го беше писал.

Анонимен каза...

Гнусно!

Анонимен каза...

Абе ти нормален ли си ??? Целият Български народ гласува за него !!!
Тебе кой те е правил , а ??? Да вземещ да си сменищ тъпия мозък ! И да напищещ нещо позитивно , ако можещ !

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, "целият български народ" все пак не е гласувал за комунисто-русолюбеца Радев. И не е зле да научиш как се пише буквата "ш"...