Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 30 декември 2016 г.

Нека България стане страната на тоталната и най-агресивната простащина в света!



Направих си още една онлайн-книжарница, нека да има повечко книжарници (другата моя книжарница, която е с ограничено съществуване, само от две седмици, се намира ето тук), макар че е мисия невъзможна нашенец, сиреч българин да дръзне да се охарчи за книга, писана от български автор, не, такова чудо е съвсем невъзможно! Българин да подкрепи български автор е изключено, откъде-накъде, докъде ще докараме ний в развитието на духовната си култура ако почнем да подкрепяме своите, българските автори, особено пък да почнем да подкрепяме по-сериозните сред тях?!



Та значи мисълта ми е, че с оглед на това българската духовна култура да бъде държана в колкото се може по-лошо и тежко състояние българският евентуален читател на книги, писани от български автори, се чувства един вид морално длъжен да не ги подкрепя и насърчава! Може българският читающ олигофрен да си купува каквито иска боклуци, стига само да са писани от чужди автори, но ако някаква книга е писана от българин, то дори да е стойностна ний в никакъв случай не бива да си я купуваме, щото ако си я купим, рискуваме да насърчим развитието на българската култура, а се знае, че у нас не културата, а тъкмо безкултурието и простащината трябва единствено да бъдат насърчавани, не образованието и образоваността, но само необразоваността и необразованието трябва да бъдат подпомагани!


И то именно с оглед един ден да постигнем главната стратегическа цел на родината ни: България да стане страна на тоталната и най-агресивната простащина в света, да стане страна на абсолютното безкултурие, на най-войнстващата бездуховност, безчовечност, безличност и прочие, и так далее, и тъй нататък.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

България явно е страна, пълна с непризнати гении. Или пък е вярно обратното, че няма гении, а българският народ има здрав усет за това кое е стойностно и затова книгите на тези „гении“ не се продават.

Но по принцип идеята, че философски книги, били те от български или чуждестранни автори, може да се продават в голям тираж, е абсурдна. Така например преводите на Кант на проф. Цеко Торбов от десетилетия (!) залежават в книжарницата на БАН. Поради това Кант трябва да е дълбоко възмутен от липсващото търсене на неговите книги.

А какво да кажем за творчеството на съвременните композитори? За съжаление в класическата музика се е създал един канон от 10-15 композитори и горе-долу толкова произведения, които неизменно се въртят в концертните зали по целия свят и съвременни творби нямат никакъв шанс да бъдат изпълнени.

Анонимен каза...

Последните две книги, които съм си купил, са на български автори - едната е на Борис Парашкевов, а другата - на Милен Русков.
Това, че хората не купуват книгите ви, не означава, че не купуват български автори, а просто не че купуват вас.
Вие не сте барометър.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, ако моите книги се продават добре, то това съвсем не значи, че книгите на българските автори се продават добре. Опитвайте се да гледате малко по-далеч от собствения си нос, а омразата Ви към мен Ви заслепява...

Анонимен каза...

Ама, има и книги, които не са на г-н Гранчаров, вгледайте се внимателно, г-да и другари зложелатели!