Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 17 декември 2016 г.

Какво ли толкова силно стиска у джоба си госин Премиеро?Райна Йорданова каза: Заблуждавате се! Това не е хъшлака-гамен, а премиера на България. Какво ли държи в джоба си, та не иска да го изпусне?!

Кратък мой коментар: Госин Премиеро според мен дръжи, по-скоро стиска у джебо си своята... простотия, яката я стиска, оти иначе немирната му простотия може да излезе навънка и да се изложи още повече - отколкото в действителност ке се изложи! :-) Се пак пред госпожа Меркел требе да се дръжи що-годе културно иначе ке я уплаши! :-)

Я пред Камерън за миг извади ръката от джебо си, изпусна си простотията и се пофали, че три папи го биле галиле по главата, нали помните тоя изблик от изпусната от джебо му простотия?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: