Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 декември 2016 г.

Против оплювачите на премиера-реформатор, който на три пъти изважда България от катастрофите, до които я доведе комунисто-ченгесарската крадлива мафия



Ето какво ми се наложи да кажа на един престараващ се другар, дето се напъва неуморно да плюе против Иван Костов, премиерът-реформатор, който на три пъти се наложи да изважда България от катастрофите, до които я доведе комунисто-милиционеро-ченгесарската крадлива мафия:

Казах ти, таваришч платен пропагандист на комуно-ченгесаро-мутро-милиционерската "премъдрост" - не ни вълнуват тезите срещу Костов, които медийните мерзавци срещу заплащане се мъчиха толкова години да налагат на обществото ни. Има малоумници, които се вързаха на лъжите им.

Но хората със здрав разсъдък не се връзват така лесно. Тъй че напразно се напъваш. Казах ти, опитай в некоя квартална кръчма, нищо чудно някой алкохолик с прояден от пиене мозък и дроб да ти се върже на лъжите. Ама и това е малко вероятно. Затова, казвам ти, просто напразно се хабиш.

Тъй че днес не можеш да си заслужиш надницата, подкупни ми червени троле и мерзавецо!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

Направо си го разбил!

Анонимен каза...

Вие сте прав да защитавате Костов, но за съжаление не го правите са аргументи, а с примитивни нападки и обиди, с което не му помагате. Разбирам Вашето възмущение от комунистите, но подобен примитивен език не добавя убедителност на текстовете Ви.

Какво значи например „не ни вълнуват тезите срещу Костов, които медийните мерзавци срещу заплащане се мъчиха толкова години да налагат на обществото ни.“ – Тук справедливо може да Ви се възрази: ами щом не Ви вълнуват, защо ги коментирате тогава? Или пък: „таваришч платен пропагандист на комуно-ченгесаро-мутро-милиционерската "премъдрост" или „подкупни ми червени троле и мерзавецо!“ – Това не е аргумент, понеже и товаришчите, и подкупеният, и червеният може все пак да са прави. Трябва да има ясна и категорична контрааргументация, напр.:

„Имам сериозно основание да смятам, че всички нападки срещу Костов произлизат от (пост)комунистически, проруски среди, понеже със своите действия той наистина накърни техните интереси. В Европа в последните десетилетия едва ли има политик, който да е бил обект на толкова скъпо струваща, целенасочена кампания на очерняне като Костов, която явно е организирана от враговете на свободата и демокрацията и на независима, европейска и атлантическа България. Впрочем самите комунисти в лицето на Димитър Иванов и Любен Гоцев си признаха, че те са организирали свалянето на Костов през 2001 чрез план „Шипка“, включващ дирижираното „завръщане“ на екс-монарха Симеон Сакскобургмафиотски, за чието управление днес – за разлика от това на Костов – не се обелва дума в медиите и от политиците, сякаш никога не го е имало. Впрочем всички нападки срещу Костов трябва дори да ни радват, понеже показват, че е бил на прав път.“