Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 5 декември 2016 г.

Някои многозначителни случки от първия ден на протестаРепортер на телевизия СКАТ дойде в нашето училище и взе интервю от мен във връзка с гладната стачка, която започнах от днес. Директорката не благоволи да разговаря с журналиста, а на охраната беше наредено да не бъде допускан в училището даже и в качеството му на гражданин (дори и това, че самият репортер е бивш випускник на същото това училище не умилостиви директорката и насъскваната от нея охрана!).

По тази причина очевидно линията на администрацията на училището ще си остане обичайната: пълно мълчание, пълно информационно затъмнение по случая. За какво ли говори това мълчание?!

Щото мълчанието понякога говори и казва много повече от десетки интервюта...

Интересно е дали някои хора все пак в един момент ще осъзнаят колко много се излагат: все пак живеем в 21-ви век, в днешното демократично време лицата, заемащи публични, издържани от данъкоплатеца длъжности, са длъжни да дават на гражданите всякаква информация.

ЗАБЕЛЕЖКА: А ето и репортажа, излъчен по телевизия СКАТ: Учител обяви безсрочна гладна стачка

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Телевизия СКАТ...
К. Костов