Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 4 декември 2016 г.

Ето как българската независимост, да не говорим за българското достойнство, отидоха "на кино"!Krassimir Ganev запита във Фейсбук: Кому беше нужна смяната на Президента?

Отговорих му ето как: На руснаците, на техния государь Путин беше нужна смяната на българския президент: защото Р.Плевнелиев не им харесваше и ги дразнеше (заради европейския си курс и заради позицията си по повод на руската агресия срещу Украйна!). И си поръчаха руснаците удобен и послушен им президент на България (която те още възприемат като своя "Задунайская губерния", щото "курица не птица, Болгария не заграница!").

И подчинената на руснаците ченгесарска медийно-политическа мафия-олигархия им сервира на тепсия този президент, осигури избирането му, верният на мафията Бойко даде безценна помощ за изпълнението на завета и ето, имаме си вече удобен на руснаците президент.

Което означава, че българската независимост, да не говорим за българското достойнство, са отишли на кино! Честит ви нов президент, драги ми български търпеливци!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

Та за твое сведение ще ти кажа, че истинските думи на толкова неприятния за вас, комунисто-комуноидите Васил Левски, Апостол на българската свобода - вий всъщност мразите Левски тъкмо защото мразите най-вече толкова неприятната ви свобода! - в действителност са:

"Който ни освободи, той ще да ни и пороби."

А, бе Грънчаров. Не можеш ли да напишеш един коментар, без да излъжеш?!?
Левски никога не е изричал тези думи. Никога и никъде не ги е писал.

Анонимен каза...

Грънчаров и лъжата са като салатката и ракийката - не могат едно без друго.