Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 декември 2016 г.

Елате и вие! Елате на протеста! Не допускайте безразличието да ви владее, победете инертността, страха и малодушието си!



Очакваме ви, свободолюбиви пловдивчани!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

22 коментара:

Анонимен каза...

Продължителна беше досега борбата, но вече с категоричната подкрепа на Гражданското общество предстои демократизацията на многострадалното островче на бюрократизма и авторитарното управление, а после и на цялата образователна система! Респект и уважение към положените неимоверни интелектуални и физически усилия от Вас, г-н Грънчаров!

С. Гьорев

Анонимен каза...

В ПГЕЕ отдавна има демокрация само че Ангел Грънчаров е болшевик и зцатова не може да я оцени той си мечтае за болшевизъм!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Да си иде тогава в СССР щом толкова му харесва болшевизма...............

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Грънчаров,

С настоящето искам да изразя отново подкрепата си за Вашите основателни и справедливи искания, касаещи ситуацията в ПГЕЕ и образователната ни система, както и обявената гладна стачка.
Несъмнено гладната стачка е силен, смел, но твърде краен и рисков начин на протест, поради съвсем реалните опасности за здравето на протестиращия. Особено това се отнася до стачките, продължаващи по-дълго време. Ето защо се обръщамe към Вас с ПРИЗИВ да прекратите – поне засега – обявената гладна стачка и да преминете към други форми на протест и борба за необходимите реформи. В това отношение най-важно е организирането за съвместни действия на множество граждани и граждански организации и не сме малко съмишлениците, които ще Ви подкрепим в това.

Същевременно от името на НПО, което представлявам, ще изпратим писмо до МОН и министърката г-gа Кунева във Ваша подкрепа, тъй като навярно от тази централизирана иституция зависи изпълнението на Вашите искания.

С уважение,
Николай Близнаков
(социолог, екс-депутат от ВНС от Пловдив)
11.12.2016 г.

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте, уважаеми г-н Близнаков, благодаря Ви за ангажираността и за подкрепата към моя протест! Сега виждам това Ваше съобщение и Ви отговарям веднага: Вашия призив за промяна на избраната форма на протест отговаря и на моето виждане, аз тази сутрин вече писах в блога си, че от днес, 12 декември, прекратявам гладната си стачка (там съм обяснил причините за това) и преминавам към други форми на протест, примерно за днес, понеделник, съм решил да ида с плакат пред сградата на РУО (РИО) в Пловдив (до Дмумаята) и там от 13.00 часа ще протестирам (има обява за този протест в блога ми), ако някой гражданин, родител, ученик и пр. иска, може също да участва в протеста. Тишз протест е за повече свобода в образованието, за повече доверие към учителите и учениците, за прекратяване на репресиите спрямо иновативно и творчески мислещите учители, пък и ученици също. Тъй че заповядайте ако можете и Вие на протеста! Не възнамерявам да прекратявам да се боря за едно ново и отговарящо на нуждите на съвременността и на младите хора образование, за промяна на парадигмата в образованието и пр. Вярвам, че много хора мислят в същата посока и не ни пречи да си обединим силите...

Анонимен каза...

Ангеле поздравявам те за успеха да предизвикаш обществен отзвук на каузата за която се бориш вече толкова години.

До горния анонимен. В това училище няма демокрация след като директорката уволнява учителя който дръзва да използва нови методи за обучение на учениците.
Томи Томев.

Анонимен каза...

А какви са Вашите идеи за либерализацията на обучението по математика? – Или Вашата реформа се ограничава до промяна в обучението по философия, а може би само до реформа на обучението по философия в ПГЕЕ?

Ангел Грънчаров каза...

Моите идеи (те не са обаче "мои", те са отдавна известни, само ние в България сме изостанали и се мъчим да откриваме "топлата вода") са не само валидни за обучението по философия, а за обучението по всички предмети, което вече следва да се подчинява на коренно различен принцип. Кой е този принцип можете да се информирате като прочетете моите книги за промяната в образованието...

Анонимен каза...

Каква математика?По всички предмети системата е коренно друга и успешна,радушно приета,а до 7 клас не ги изпитват и не им пишат оценки,ходят с желание на училище и не им се втълпява,че са тъпи,ако не назубрят "верните отговори"-във Финландия,Норвегия,Дания,но тук ,естествено,сме като коне с капаци,че всичко търпи еволюция и се развива за добро,учениците ни тук са приемани като празни кофи,в чиито кратуни учителите да изсипят мъдрото знание,а там те са личности с мнение,идеи,опит,които не биват дресирани,а са партньори в обучението,зачитани,ползват таблети в час..Абе,няма място да сравнение..

Гъди Гъдев :)) каза...

Не сте само в България така. Фактче.

Анонимен каза...

СЕЛЯНИНО ОТ ДОЛНА БАНЯ, ЗАЩО НЕ СИ ДЪРЖА НА СЕЛО МОТИКАТА, АМИ ХОДИШ ДА МЪТИШ ГЛАВАТА НА МЛАДИТЕ??? КАКВИ ПРОСТОТИИ ПИШЕШ ТИ БЕ, УРОД! КОЙ, КЪДЕ И КОГА Е ЖИВЯЛ ПРИ КОМУНИЗЪМ ??? КАКЪВ ФИЛОСОФ СИ, ЛАЙНАР ТАКЪВ !!! ТАКИВА МЪРШИ КАТО ТЕБ ДОКАРАХА ОТЕЧЕСТВОТО МИ ДО ТОВА СЪСТОЯНИЕ НА БУДНА КОМА ! ЖИВ ЩЕ ТЕ ЗАРОВЯ САМО С ЕДНА ФАДРОМА!

Veselin Vasilev

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, много изискано се изразяваш бе?! :-) И какво, плаче ти се за комунизма ли? Що обичаш толкова много проклетия комунизъм?! Щот си мислиш, че при комунизма ще ядеш без да работиш ли?!

Анонимен каза...

АБЕ, ПАПРИКАШ, НЯМАШ ЕДНА ПЕТА ОТ МОЯ ТРУДОВ СТАЖ И СИ СЕДНАЛ ДА МИ ГОВОРИШ ЗА ТРУД! СКОРО ЩЕ ТЕ ОТКРИЯ ВЪВ ФИЛИБЕТО И И ЩЕ ТИ ЦЕПНА УСТЕТО!

Veselin Vasilev

Анонимен каза...

АБЕ ИЗРОД, ОТГОВОРИ МИ НА ВЪПРОСА: КОЙ, КОГА И КЪДЕ Е ЖИВЯЛ В ТОЗИ ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ? НЕ БЪРКАЙ ДЪРЖАВНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ С КОМУНИЗЪМ, НЕВЕЖЕСТВО НИЩОЖНО!!!

Veselin Vasilev

Ангел Грънчаров каза...

Какъв "държавен капитализъм" бе, таваришч, че то си беше съвсем истински комунизъм. С убийствата, с насилието, с погрома над страната! Абсолютно истински комунизъм. Комунизмът е това: насилие, диктатура, смазване на личността! Ето, и ти като комунист налиташ на бой. Такива сте вий, комунистите. Като надушите някъде личност, скачате на бой и не мирясвате, докато не я убиете!

Анонимен каза...

ТИ СИ ПРОСТО ИНДИВИД ! ЗА КАКВА ЛИЧНОСТ СЕ МИСЛИШ, БЕЗГРЪБНАЧНО МЕКОТЕЛО??? ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е ДИКТАТУРА БЕ КРЕТЕН? НАЛАГАНЕ НА НЕЧИЯ ВОЛЯ! И ПАК БЪРКАШ, ТОЗИ ПЪТ ДЕСПОТИЯТА НАРИЧАШ ДИКТАТУРА! МЛЪКНИ БЕ УТРЕПКО! СКЪСАЙ СИ ДИПЛОМАТА ЗА ФИЛОСОФ!!! ОДЪРТЯЛ СИ, А ВСЕ ОЩЕ БЛЕЕШ КАТО ШУГАВА ОВЦА!

Veselin Vasilev

Ангел Грънчаров каза...

Аз съм личност, ти си комуноид. По тази причина изобщо не можеш да сфанеш що е това личност. Комуноидът затова е комуноид, отказал се е от личността си, за него комуната е всичко. Комуноидът е изроденост на човека и отказ от човещината. Той е поругаване на човечността, на човещината. Затова няма по-голямо зло на тази земя от комунизма...

Анонимен каза...

Индивид е понятие, с което се изразява най-нисшето ниво (единица живо същество). Тази единица може да бъде както човек, така и друг биологичен продукт. Човекът-индивид е животински алчен, първосигнален материален консуматор. Той е трудно податлив на еволюционно развитие (духовен растеж) и неговата участ е функция на неговата животинска адаптивна мисъл в обществена среда, т. нар. приспособленец („Партийо любима, аз съм с таз, която е на власт!“). Единствената потребност на човека-индивид е „хляб и зрелища“. Умира като роб на индивидуалната си бездуховност.

Veselin Vasilev

Ангел Грънчаров каза...

От учебника по комунизъм ли цитираш? :-)

Анонимен каза...

НЕ МИ СЕ СПОРИ С ТЪПОГЛАВИ!!! ЛЕКА ТИ ПРЪСТ !

Veselin Vasilev

Ангел Грънчаров каза...

За да се спори се налага да се мисли. Комуноидът, отказвайки се от човечността си, се отказва и от мисленето. Партията мисли вместо него. Ето, прекрасно демонстрираш същината си. Цитира си учебника по комунизъм и сега бягаш от спора. Остава да дойдеш до Пловдив и да използваш аргумента с тоягата! :-) Как е съгражданинът ти Волный Сидеровский?! И той като теб затъна на стари години в комунизма! Той барем гушна милионите и си подсигури старините...

Анонимен каза...

АБЕ, ПЕДЕРАСТ, ЦЯЛ ЖИВОТ СЪМ ПРОТИВ ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА И ВАШИТЕ НАРОДНИ СЪБРАНИЯ ОТ ПАРТИЙНИ КОРПОРАТИВНИ ЦЕНТРАЛИ, КУЧЕТА ВИ ЯЛИ АБДАЛИ, ПЕДАЛИ И ВСЯКАКВИ ЧОВЕКОПОДОБНИ ТВАРИ!

ДО ТУКА БЕШЕ ! ПЪТУВАЙ С ВЯТЪРА!

Вeselin Vasilev

Ангел Грънчаров каза...

"Против" партийната система си цял живот, ала в БКП членуваше, нали познах?! :-)