Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 януари 2017 г.

Публикувал съм го преди година, но заслужава да бъде припомняно всеки ден...



Важно е, трябва да се знае!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

Прекрасна мисъл!
Особено ако е казана от министър-председател на страна, която в миналото, за седем века и половина, целенасочено, стъпка по стъпка превърна половината свят в източник на безплатни суровини.
И в продължение на 200 години използва безплатния труд на поробените народи от Британската империя, подлагайки ги на бясна експлоатация.

"Не ме слушай какво говоря, гледай ме какво правя" - една прекрасна мисъл за случая.

Анонимен каза...

Наистина е така, че след комунистите най-много хора по света е репресирала, угнетявала, избивала и експлоатирала Англия.

Анонимен каза...

Такива комуноидни коментари... Ако не беше Великобритания управлявала и обучавала в Индия как демокрацията би могла да бъде въведена и досега победила там? Само това е достатъчно като доказателство за благотворната роля на Британската империя.

Светослав Стойков

Анонимен каза...

Хаха, значи Англия е завладяла Индия и едва ли не половината свят с огън и меч поради хуманни подбуди – за да донесе на тези народи и страни демокрация! Много интересна теза.

Иначе никой не отрича научните, културни и политически постиженията на англосаксонците, но Англия има и една много тъмна страна. Такъв е светът, няма идеални държави и народи.