Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 14 януари 2017 г.

За медийната акция по злепоставяне на новаторството в сферата на българското образование


Вече възниква мода: не само "иновативните директори" на училища, но и учителите, дето обичат своите "тъй иновативни" директори, да почнат да се събличат и да се снимат голи! Сума ти даскалици и даскали от училището "Елисавета Багряна" заявиха, че в знак на солидарност с опозорения си заради голи снимки директор щели били също да се снимат голи, даже фотограф вече си били наели, гол учителски календар щели били да правят и прочие. 

Голотата на тялото в сферата на тотално банкрутиралата ни образователна система дали пък не е магическо средство за оправянето й?! Ами ако учителите и учителките почнат да преподават дибидюс голи, дали тогава нема да се появи изключителен интерес у заспалите ученици - и мъртвилото в катастрофиралата ни образователна система да бъде надмогнато?! Леле, дали този не е верният "иновативен" начин изцяло сбърканата система на образование да бъде ремонтирана?! Та най-сетне можем да изкрещим с пълно гърло:

Еврика! Открихме от що се нуждае многострадалното българско образование: от повече голи даскалски гъзове се нуждае! И само така ще бъде оправено - като даскалите и директорите се съблекат чисто голи, а учениците почнат да им се радват!

Пиша тия неща с горчивина: как е възможно медиите да ни занимават с пълни глупости, а пък толкова много хора да им се връзват?! Нима никой не съзнава колко е сериозно положението в тотално пропадналата ни образователна система?! Как е възможно работещите в тази образователна система да се отнасят с такова непростимо лекомислие и да допускат да ги правят на идиоти?!

Въпросите от този род могат да бъдат още много. Преди около месец обявих гладна стачка с искания за действителна и същностна промяна в българското образование. Грешката ми очевидно е била непростима: почнах да гладувам, а е трябвало... да се съблека гол! И тогава целокупното ни общество щеше да се захване да мисли за плачевното състояние на тотално провалената ни образователна система.

Да, ама ето сега един съветник на министъра на образованието и директор на училище се снимал гол, а пък някои зли хора му откраднаха снимките и ги публикували, е, стана скандалът, но в този скандал някой да е казал нещичко смислено за реалните и тежки проблеми на българското образование?! Не, никой нищо не казва, а всички обсъждат само... голия задник на не знам си кой, други даскали щели да се съблекат в знак на протест или на не знам си какво, занимават ни с пълни глупости, но само и само никой да не запита нещо за истинските, повтарям, и толкова тежки проблеми на тотално катастрофиралата ни образователна система?! Не, никой нищо не казва за тия проблеми, важни са само... задниците на директорите и даскалите, аман от простотия, аман от медийни идиотщини!

Не знам дали тия, дето се изявяват в тази гола даскалска епопея изобщо съзнават колко се излагат! Май изобщо не съзнават че ги правят на пълни идиоти - щом не се усещат и не мирясват. А това училище в София било елитно, директорът им бил най-напредничав и модерно мислещ, ето, сега сфащате ли какъв е точния смисъл на цялото медийно занятие?!

Ами ето какъв е, просто е: сега вече като някой някъде каже, че е новатор в образованието всички ще се сетят за... голия му задник, новаторството в образованието ще го свързваме вече с... голотата, със събличането, с безсрамието, с аморализма! Новаторите в образованието са пълни безсрамници и са крайно опорочени хора, които се съличат голи без да им мигне окото, безсрамници неедни, как на такива изобщо им позволяват все още да възпитават децата ни, другарки и другари?! Тия требе да бъдат изгонени от образователната система, щом единственото, за което мислят, са техните собствени голи задници!

И ето, свободата, която я свързваме с истинската промяна в образованието, вече също така ще бъде свързвана с безсрамието и с аморализма: който е свободен или свободолюбив, който държи на свободата си, такъв може и да е напредничав, но неговото новаторство се изразява предимно в това, че е способен без никаква морална скрупул да си покаже голия задник, ето, виждате ли колко лошо нещо е свободата, а, другарки и другари съдебни заседатели и заседателки?!

Ето в резюме смисъла на медийната акция срещу "новаторите с голи задници", която ни организираха някои подмолни сили, за които истинската промяна и реформа в образованието е съвсем нежелана. Аз знам кои са тези сили, които са силно заинтересовани от омаскаряването на новаторите и свободолюбивите в образованието. Но няма да ви ги кажа сега, щото безброй пъти съм казвал и писал за тия злотворни сили. А кои са помислете и вие самите. И не се връзвайте така наивно на медийните им акции - и не участвайте в тия нескопосани акции! Не участвайте в злепоставянето на новаторството в сферата на българското образование!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Животът, който е източник на безкрайно множество сюжети, поднесе и този случай като едно своевременно потвърждение на Вашите усилия за реформи и свобода в образованието.

Пламен Конов