Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 21 януари 2017 г.

Тръмп е варварски зависим от КГБ, силата на злото го държи в клещите си: предстоят най-големи изпитания за човечеството и за нас, свободолюбивите хора!


Ще кажа нещо крайно лошо, нелицеприятно и обидно за Тръмп, пък нека да ми се обиждат разните хора, особено тези, които го харесват, които са негови почитатели. Да, и аз обичам Америка, но истината ми е по-скъпа. И смятам, че всички ние, човеците, не трябва да прегрешаваме спрямо истината (или пък да не я почитаме, да я премълчаваме и пр.), щото ако си го позволяваме много ще страдаме. Ето каква мисъл ми се върти в главата от известно време.

Винаги съм смятал, че доказани, богати, преуспели хора имат моралното право да се захващат с политика. Тръмп е такъв. Но убийте ме, не мога да разбера причината, мотивацията му на тези години да се захване с политика - и то не с каква да е политика, ами да променя и великата си страна, и целия свят даже! Моля, следете внимателно мисълта ми, ще кажа нещо важно.

Тръмп е най-старият човек, който встъпва начело на Америка, става президент на САЩ. Даже Роналд Рейгън е бил по-млад от него когато стана президент. На тия години - над 70-те - не е време човек да се захваща с такава трудна работа. Да взема съдбовни решения, да мисли за толкова много неща, това е много тежка работа за човек на такава почтена възраст. Това е работа за значително по-млади и енергични хора. Освен това Тръмп е милиардер и можеше да си запълва остатъка от живота със значително по-приятни неща. Съзнанието му за дълг ли го е подбудило да се захваща с толкова отговорна и изтощителна работа като президенстването и то не на коя да е държава, а именно на САЩ, имащи най-огромна роля и в света? С основание се смята, че в някакъв смисъл лидерът на най-мощната държава е лидер и на целия свят - Америка като суперсила носи най-голямата отговорност за състоянието на целия свят. Ето, аз съм силно затруднен да разбера защо, по каква причина Тръмп се захвана с тази толкова тежка работа и то на тия години. Да беше по-млад, примерно на 60 години, донякъде щях да го разбера, но сега, повтарям, убийте ме, не мога да го разбера. Но все има някаква причина това нещо да стане, коя е истинската причина Тръмп да се захване на тия години, в това свое положение, с "оправянето" на целия свят?!

Отговорът на този въпрос трябва да бъде даден от някой. Нима на Тръмп му е липсвала слава или мощ?! Нима досега не е имал възможността да си реализира идеите?! Кое тласна този човек на тия почетни години да се захваща с толкова трудна и тежка работа? - ето този въпрос не ми дава мира напоследък. А този човек можеше да си поживее прекрасно в остатъка от живота, да се радва на постиженията си, на богатството си, на семейството си, на внуците си - все най-обичайни занимания на хората на неговата възраст. Нима извънредно властолюбие подтикна този старец да се захваща с такава непосилна за него и толкова отговорна работа?!

Моят отговор на този въпрос ще бъде краен, екстремен, но ще дам едно обяснение, което разбулва загадката. Не съм привърженик на конспиративистките теории, но ето в случая, изследвайки проблема единствено по психологически начин, осъзнавам, че друго обяснение не може да ме задоволи. А това ми се вижда много убедително и реалистично. Нищо че е ужасно неприятно и дори страшно.

Тръмп има тежки характерологични психични проблеми, държи се неадекватно за положението си, ето, и вчера, на инагурацията си се държеше дразнещо, аз възприемам походката му, жестовете му като жестове на много отегчен човек, който е принуден да се занимава с неща, които изобщо не му харесват. Този момент е изключително важен, аз така възприемам държанието му, изражението на лицето му: Тръмп с цялото си същество показва, че е принуден да се занимава с неща, които не са му приятни. (Рейгън има съвсем друго излъчване, много добре си пасва на ролята и на мястото като президент на САЩ!) Принуден. Тази е възловата дума. Тръмп можеше да си живее, повтарям, прекрасно, в остатъка от годините си, в заслужен отдих. Е, можеше да продължи да си ръководи бизнес-империята. Но не е разумно човек в неговото положение да се захване на тия години с толкова тежка, трудна и отговорна работа. Но ето, той се захвана. Не е глупак обаче. Коя е причината? Истинската причина да се захване с тази авантюра коя е?

Ще ви кажа. Ето моето обяснение. Ако един ден излезе че съм прав, а това ще се разбере скоро, тогава вече ще са произлезли ужасни, направо кошмарни последици не само за Америка, но и за целия свят. Дано не съм прав. Но много ме е страх, че съм прав.

И така: Тръмп се е захванал с тази авантюра да става президент на САЩ на тия години не защото е толкова властолюбив, суетен, жаден за почести, не защото толкова много обича перченето пред камерите или на парадите, не защото обича да демонстрира мощ, величие или каквото да било друго от този род. Той е бил принуден да се захване с политика по същата мотивация, по която и... нашият цар Симеон беше принуден да се захване с политика - и знаете как свърши авантюрата на Симеон, опозори се, последиците за България са ужасни обаче. Да, допускам, че абсолютно същата е причината за захващането с политика на Тръмп и на българския цар в изгнание. И тази причина се обозначава само с три буквички: КГБ.

Ето какво е станало. (За Симеон знаете какво е станало, в някакво казино агенти на КГБ се го вербували да прави доноси за българската политическа емиграция и от този момент царят ни е роб на КГБ, изпълнявал е всяка тяхна заповед.) Тръмп е бизнесмен с фриволно поведение. Когато е бил в Русия КГБ му е устроило капан. Поканили са... курви, проститутки при него, ох, какви сладки курви имат руснаците, лигите на Тръмп са потекли, естествено! И КГБ е заснело този сексуален компромат, от този момент държи Тръмп в подчинение, давало му е разни нареждания, тренирало го е да слушка, ето, в един момент се наложи да му даде главната задача: да стане президент на САЩ. И той стана президент на САЩ. Давате ли си сметка какво значи това президентът на най-мощната суперсила на света да е пионка на КГБ и на Путин, да е изцяло зависим от Путин?! Това е страшно, това вече е същински кошмар. И това ще е най-големия триумф на КГБ! Сега вече КГБ може да запали света от четирите му краища и да съсипе всичко! Дойде момента за унищожаването на света! Без Америка, без противодействието на Америка СССР, Русия отдавна да беше комунизирала целия свят! Е, не успя, но сега дойде времето на най-жестокия реванш на КГБ - реванш срещу всички ония поражения, които тази престъпна организация понесе от толкова омразната Америка. Америка има световно-историческата заслуга за спасяването на света от комунизма. Е, сега КГБ, сиреч комунистите ще отмъстят най-радикално на Америка за всичко, което тя им причини!

Винаги съм се питал какво е това, което толкова много ме дразни у Тръмп. Има нещо, което много ме дразни, но не мога да определя кое е то, какво е то. А навремето даже съм си купувал негови книги, чел съм ги, дори съм му се възхищавал! Даже на учениците си съм говорил с възторг за прочетеното в негова книга! А сега много ме дразни самото излъчване на този човек. Не разбирах какво е то. Сега разбрах. Ще ви кажа какво е.

Тръмп е развратник. Той е много развратен човек. Той е дегенерат на сексуална основа. На сексуална основа човек може да пропадне като личност така, както по никой друг начин. Най-презрените, най-долните хора са станали такива по сексуални причини. Тук не ви пробутвам някакъв долнопробен фройдизъм, просто ви казвам една истина. Най-големите престъпления и злодеяния в историята са на сексуална основа. Ако това не знаете, нищо не знаете за историята. В историята разни сексуално незадоволени психопати си избиват злобата като причиняват ужасни злодеяния на човечеството. Да изброявам ли имена? Нерон нещо говори ли ви? Тиберий? Хитлер? Ленин? Сталин? Путин? Това се все психопати, крайно бесни поради неуспехите си в секса и с жените. Да не изброявам повече имена. Е, за тия неща не са ви учили по история в часовете в училище. За много неща на са ви учили в училище, но това не значи, че те не са истина. Или че не са така.

Не ме изобщо интересува какво ще си помислите за мен като ви казвам тия неща, като развивам тия истории и теории. Просто съм длъжен да ви кажа това, което съм осъзнал. Ами ако е истина? Мога ли да си простя, че съм премълчал и не съм ви казал истината, която ми се е открила?


Това, което ме дразни у Тръмп, което ме отвращава, са белезите по лицето му на един крайно развратен човек. На такива хора е опасно да се дава властта. Те са способни на какви ли не поразии. Вчера писах нещичко по този въпрос и за нашия нов президент Радев. Който по чисто сексуални причини си изоставил семейството за да тръгне с някакви си там другарка, която много го била привлекла сексуално, а он, горкият, не могъл да си удържи нагона. И направих там извода: който е доказал или показал, че не може да си управлява сексуалния нагон, на такъв по никой начин не трябва да се дава никаква власт, камо ли пък властта над цяла една държава. От това положение няма да се откажа никога. Който не може да управлява себе си, не може, няма как да може да управлява цяла една държава.

Да се върнем на Тръмп. Много съжалявам, че толкова силно ще се възмутят почитателите му от моята теория, но се налага да им причиня този кахър. Тръмп на сексуална основа се е провалил, в някакъв московски хотел КГБ му е устроило постановка с рускини-курви, този компромат го е направил зависим от КГБ, Тръмп е марионетка на КГБ, този човек затова има изражението не само на много порочен човек, но и на унизен, на зависим човек, има изражението на един несвободен човек. И ето, несвободен, варварски зависим човек стана президент на най-свободната страна в света, Америка, олицетворението на свободата! Това е направо скандално!

Америка винаги е била най-твърд бастион на свободата. Да, обаче ето, силите на тиранията, на несвобода, олицетворявани в съвременния свят от КГБ, успяха по най-коварен и подъл начин да овладеят върха на най-свободната и най-мощната страна в света! Страшно е ако това, което казвам, е истина! Ще произлезе от него голяма трагедия! Дано не съм прав, дано съм се подвел, дано се лъжа!

Ами ако съм прав?! Тогава предстои най-голямото изпитание за човечеството - и за нас, свободолюбивите хора. Американците имат начини да се справят със злото, което се настани вече и в Белия дом! Американската демокрация ще намери начин да противодейства, добре знам това. Самите американци ще противодействат, аз им имам пълно доверие! Ще победят злото, но им предстоят дни на тежки изпитания. Вярвам, че Америка ще излезе с чест от това огромно изпитание, което й се стовари. Което й причиниха злодеите от КГБ.

Толкова. Мислете каквото искате по повод на това, което ви казах. Ако искате, смятайте ме за луд, щом това ще ви успокои, направете го. Не ми пука какво мислите за мен. За мен като философ единственото, което има значение, е истината...

За нея съм способен да понеса какви ли не удари. Но, повтарям, единствено истината има значение за чудаци като мен. Тия, които обичат да живеят и да се хранят с лъжи, разбира се, тях много ги разочаровах... майната им на тях!

ДОБАВКА: Руски мекерета, сред които и... водачката на русофилите у нас Светлана Шаренкова (а предполагам и Митю Гестапото от ДС, неин достолепен съпруг!) вчера били учредили... общество на почитателите на Тръмп!!! Аз добре знам, че комуноидите са идиоти, но не очаквах, че са чак такива идиоти! Правете си сметката какво означава това. Мадам Льо Пен, за която се доказа, че е финансирана с руски рубли, също е почитателка на Тръмп. Фарадж също. Всички почитатели на Путин по света са почитатели и на Тръмп. Тръмп и Путин страшно много се харесват, представяте ли си какво пък значи това?! Тръмп е консерватор, и Путин бил... "консерватор", е, вярно, неговият "консерватизъм" е кагебистко-комунистически. Идиотщини колкото щеш. В светлината обаче на изложената по-горе теория това не са идиотщини, нали така?! Сега сфащате ли, че пъзелът се нарежда?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

28 коментара:

Анонимен каза...

Иска ми се да вярвам на написаното ви мнение, но дълбоко в мен се тай една надежда в този човек. Надежда към подобро. Сега вече нищо друго не ни остава освен да изчакваме какво ще ни поднесе този президент.

Любчо Чорбаджийски

Ангел Грънчаров каза...

Дай Боже Вие, а не аз да сте правият! Дай Боже!

Bacho Кольо каза...

"Тръмп се е захванал с тази авантюра да става президент на САЩ на тия години не защото е толкова властолюбив, суетен, жаден за почести, не защото толкова много обича перченето пред камерите или на парадите, не защото обича да демонстрира мощ, величие или каквото да било друго от този род. Той е бил принуден да се захване с политика по същата мотивация, по която и... нашият цар Симеон беше принуден да се захване с политика - и знаете как свърши авантюрата на Симеон, опозори се, последиците за България са ужасни обаче. Да, допускам, че абсолютно същата е причината за захващането с политика на Тръмп и на българския цар в изгнание. И тази причина се обозначава само с три буквички: КГБ."



Това е бисер на политическата психология. Той трябва да бъде запазен. Пасажът е знаменетален с това, че прекрасно описва обезпокоителните процеси, протичащи в мозъка на неговия автор.


Ангел Грънчаров каза...

Благодаря, таваришч Колю, за комплимента, ама немаше нужда. Преценката на един комуноид за моя мозък може само да ме ласкае - по причина на това, че преценките на комуноидните мозъци нямат никакво отношение към реалността.

Анонимен каза...

Това е бисер на политическата психология, а и на политическата философия, предоставен безстрашно на обществото от човек с активна и изстрадана гражданска позиция. Всякакви злонамерени и иронични забележки са най-малко неуместни, но от друга страна полезни защото очертават странния личностен профил на авторите им.

Светослав Стойков

Анонимен каза...

Приветствам смелостта Ви да разкриете това, което дори сериозни хора не посмяват, че "причината за захващането с политика на Тръмп и на българския цар в изгнание. И тази причина се обозначава само с три буквички: КГБ."

Анонимен каза...

Бачо Кольо е прав.

Ангел Грънчаров каза...

Нема начин да не е прав таваришч Колю, ведь партията е права дори и когато съгреши :-)

Анонимен каза...

Не знам защо сте толкова обсебен от Партията, тавариш Грънчаров. Време е да се освободите от чекисткото си мислене.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч анонимный мерзавец, во первых я не "таваришч", я народный враг. Во-вторых, не я "обсебен" от Партии (хорошо, что пишете слово "партия" с большой буквы, так и подобает, настоящий коммунист и коммуноид всегда так пишет это слово, браво!), а Вы. А про +чекисткого мышления", которое Вы находите у меня, могу Вам сказать, что я как народный враг не могу иметь такую высокую честь, чекистами могут быть самые верные, самые наглые и самые тупые члены вашей "Партии" втоде как Вас самого, поняли меня теперь?! Чтобы понять пишу на Ваш родной язык хотя его уже давно и позабыл...

Анонимен каза...

Comrade, you speak Russian better than a Russian. Where did you learn the languge of your supposed enemies? And how did you learn it so well? This is very suspisious, Grancharov, very! And be careful with your criticism of Trump. He does not speak Russian but is a "comrade", too... Anyway, it't just gibberish. You are a good, funny blogger... I am enjoying your stories. Btw, the EU court of human rights is very picky as far as I know, don't waste money for consultations... or at least think well before you head into more debt...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров ot napisanoto ti proizlizat samo niakolko izvoda bez da zastitavam Trump: 1. Po princip si edin domorasal philosopher vazpitan i otgledan v socialisti4easkata deistvitelnost (spomni si predi godini ti kazah 4e pravish philosophska i istori4eska greshka kato slagash znak za ravenstvo mejdu Fashizma i Nacional socializma) i gledash na sveta prez o4ite na Dialekti4eskia Materializm, prosto nemojesh da go nadsko4ish stot si otrasnal i zakarmen s nego; 2. Niamash iasna predstava za politi4skite i ikonomi4eskite procesi proti4asti v sveta; 3. Trump povede borba srestu globalizaciata i otbeliaza (toest parvi go otbeliazaha Angli4anite) na4aloto na nacionalizma, i po to4no na populistkia desen liberalizm, kato te predpazvam da ne hlatnesh v trapa na Dialekti4eskia materializm i da obiavish Diasnia Liberalen Nacionalizm za Fashizm, koeto Chomski Michael Moore praviat, kato za Chomski e opravdano zastoto toi otkrovenno priznava za sebe si 4e e Anarhist. Trump v re4ta si kaza "Nie ve4e niama da narejdame i kazvame na otdelnite darjavi i sveta kak da ustroivat politi4eskite si sistemi i darjavata. No Amerika ste bade kato svetal zamak na varha na planinata (tova e kopirano ot Ronald Reagan, koito go kazva po povod na immigraciata - belejkata e moia) i vsi4ki darajavi ako iskat da se prevarnat v svetal zamak na tiahnia vrah ste triabva da ni sledvat. 4. Ne si zapoznat s USA, politi4eskata i ikonomi4eska sistema, koiato e edinstven i unikalna v sveta, s na4ina na mislene nahorata, oba4e prevish izvodi i kritiki. Tova mi prili4a kato navremeto vav Vishite U4ebni Zavedenia v Bulgaria se izu4avaha "Kritika na Savremenni Burjoazni Philosophski Teorii", no nikoga ne se iz4avaha i samite teorii; Moje bi tezi kritiki sa lesno prodavaemi v Bulgaria, no ne i vav USA; 5. Ne si naiasno s golemia business. Tova ne sa hora koito imat za cel da trupat pari, te ve4e gi imat. Za tezi hora podobni na Trump e interesen samia business, praveneto na sdelki. Mejdu drugoto za organizaciata (toi ima mnojestvo firmi registrirani po sveta) na Trump se kazva 4e pritejava pove4e beton otkolkoto pari;
Taka 4e Ангел Грънчаров ne izpadai v pisaniata si v "socialisti4eskia realizm" citiram go shegovito za da nekaja Marksizma Leninizma v predstavianeto na sabitiata po sveta.

Alexandar Iotzov

Ангел Грънчаров каза...

Можете, господине, да ме обругаете както си искате, да ме обсипете с каквито искате клишета, да ме наречете "диалектически материалист", "комунист" и прочие и то само защото пиша нещо, което не отговаря на Вашата представа, но с това изобщо не докосвате същината на проблема, той, напомням Ви, не е... моята личност, а нещо съвсем друго. Очевидно и Вие критикувате без да сте прочел какво казвам, т.е. сте последовател на "критиците на съвременната буржоазна философия", според които всеки, който не мисли като тях, е враг, подлежащ на убивание... :-)

А по повод на програмата на Тръмп тя очебийно е така несмислена и неразумна, че ако бъде приложена, светът мигновено ще отиде по дяволите. Глупости в тази програма колкото щеш. Америка трябвало да се оттегли от ролята си на лидер и на водач, трябвало да се откаже от отговорностите си, как пък тази идея на Тръмп така точно отговаря на отколешната комунистическо-кагебистка мечта Америка да я няма изобщо, да отиде по дяволите, да се провали, да загине, да бъде изличена от лицето на Земята?! Ако почнем да обсъждаме всяка теза на Тръмп ще открием това пълно съвпадение с най-сърдечните копнежи на комунисто-кагебистите: Тръмп е сбъдването на мокрите сънища на Путин съвсем неслучайно. Можеш да ме наричаш какъвто искаш, но с обидите си спрямо мен изобщо не можеш да докоснеш основателността на тази толкова неизгодна за твоя кумир констатация. Апропо, от тази гледна точка кой в действителност ти е истинския кумир: Тръмп или Путин?! :-) Да вметна и това, така и така съм взел думата: мадам Льо Пен беше доказано, че оперира с руски рубли, та също е единомишленица на Тръмп; Фарадж също; наште ченгета и путинските мерзавци вчера си основаха клуб на поклонниците на Тръмп, нашият руски клоун Сидеров обожава Тръмп почти колкото господаря си Путин. Това нещо говори ли ти или тия съвпадения са "несъществена", "нещо незначеща" подробност?!

Ангел Грънчаров каза...

"нищо незначеща подробност" исках да напиша...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров ne si slushal dobre vstapitelnata re4 na Donald J. Trump ili ne e prevedena dobre po bulgarskata televizia. Ta toi kazva "USA niama ve4e da kazva na otdelnite darjavi kak da ustroivat politi4eskite sistemi i jivota si. Nie samo ste rabotim Amerika da bade kato edin svetal blestiast zamak na varha na planinata. I koito iska da bade svetal zamak na negbovata planina triabva da ni sledva i se u4i ot nas. Podobno izkazvane za svetlia zamak pravi i President Ronald Reagan (R.I.P.) no po drug povod - immigraciata.

Alexandar Iotzov

Ангел Грънчаров каза...

Превръщането на Америка в "един светъл блестящ замък на върха на планината" (тази метафора употреби Тръмп в патетичното си слово на инагурацията си, което на мен лично ми прозвуча като слово на изпечен мошеник, отправено към пълни олигофрени!) ще доведе до това, че когато Америка се превърне в такъв "светъл блестящ замък на върха на планината" кагебистко-ченгесарските национал-комунисти (путинистите), джихадистите, цялата долна терористична измет по света за кратко време ще превърнат целия свят в най-кошмарното място, каквото човешкото въображение изобщо не може да си представи. Кагебистите десетилетия наред си мечтаеха да я няма Америка, единствената пречка, която спираше тяхната експанзия, е, сега Тръмп, обещавайки да превърне Америка в такъв романтичен "светъл блестящ замък на върха на планината", сбъдна най-сърдечните мечти на враговете на свободата по цял свят! Дано умните, дано разумните хора в Америка направят нещо за да го възпрат от реализацията на тия фатални глупости, които обаче съвсем не са глупости ако вземем предвид тезата, че Тръмп е варварски зависим (по някакви компроматни причини) от Путин и има за задачата да прави това, което Путин му заповядва...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров neznaesh nisto za Amerika, Amerikancite i tiahnata sistem. Prestani da komentirash Amerika i Amerikancite. Komentirai Russia i Rusnacite, ti znaesh zasto. Vremenata na globalizaciata ne donesoha nisto dobro osven terrizm, globalni problemi i izrastvaneto na dve novi sili Russia i Kitai. UK, USA, Australia, New Zealand ve4e nastapiha v nacionalnata politika i ikonomika (anti globalizaciata) Italia ste potvardi tova dogodina, Austrian Social Democracy Party zagubi izbotite i Presidenta ili PM ne si spomniam e Neutralen Politik, Sledvasta godina Francia ste izbe Marine Le Pen i ste svarshi s globalizaciata. Predpolagam 4e poradi silnite si Unioni Germania ste se orientira kam nacionalno orientirana politika i ikonomika rano ili kasno. Da socialistite i levi4arite umirat za globalizacia, keoeto e nesto kato grupov sex v ikonomikata i politikata kadeto jenite se nadiavat da badat povtoreni, a majete da ostanat nezabeliazani. Mejdu drugoto edna ot pri4inite za shirestata se prostashtina v Bulgaria e imenno Globalnia model.

Alexandar Iotzov

Анонимен каза...

Не знам, специалист по груповия секс очевидно е Тръмп. Заради тази негова пристрастеност към груповия секс сега ще си плаща като доживотно ще робува на кагебиста Путин... разбира се, и Тръмп, и наставникът му Путин ще си строшат главата, историята не се прави по вкуса и по рецептите на авантюристи като тях...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров parvo da se uto4nia. NIMAM KUMIRI v JIVOTA SI I NE SAM IMAL. Prosto sam 4ovek, koito moje da 4ete mejdu redovete, imam poznania za svetovni sabitia, koito ti niama kak da imash bez da te obviniavam v nedou4enost prosto tezi informacii ne sa obsto dostapni. No zatova po kasno. Mrazia socializma i vsi4ki levi i levi4arski dvijenia i politiki. Globalizaciata e produkt na levite sili i partii. Spomni si 4e globalizaciata v sveta se razrastna sled kato Bush napusna Belia Dom i vav vlast vstapi onia nekadarnik Obama koito e socialist - liavo centrist, no na momenti se izmestvashe mnogo v liavo. Napravilo mi e vpe4atlenie 4e mnogo 4esto v Bulgaria kogato edin politik ili partia ne sa udobni na pishestia ili komentirastia toi kazva tazi partia ili politik operirat s Ruski Rubli, ili Turski Liri. Mislish 4e sam prav? Siguren sam 4e ne. S kakvi pari operirashe segashnia prezident na Francia imash li svedenia, zastoto edna gospoja kaza 4e toi operira s Ruski rubli za da spe4eli izborite i ne e izgonil toi artista, 4iato snimka e na Ruskite creditni karti i na websita na Ruskata Banka, ami go e pratil da mu pregovaria zaemi ot Russi. Kakti se struva tazi teoria? Tovakoeto se slu4i v USA sas izborite sega zapo4va da izpluva na povarhnostta i ima mnogo malko istina vav razprostranenite i prevedeni i nedoprevedeni tvardenia. Amerikanskite demokrati i li4no Hillari uspiaha da napraviat Putin, nai umnia politik, nai-svarshennia spionin i da izdignat odobrenieto mu v Russia da 85%. Taka 4e otdavna sam zabeliazal 4e v Bulgaria vazpriemat politikata emocionalno a ne racionalno. No ve4e e polunost i ne mise pishe pove4e zatova ste ti zadam samo edin vapros: "Znaesh li kak i koi e organizatorat na Velikata Socialisti4eska Oktomvriiska Revolucia. Koia darjava (izklu4vam Russia) nai-silno e zamesena v tazi revolucia.

Alexandar Iotzov

Ангел Грънчаров каза...

Изпускате същината на спора, не Ви се удава да схванете същината на проблема и се разпилявате по излишни подробности. Ето сега ще Ви кажа само това, белким го разберете: моята позиция спрямо "дружбата" и тъй подозрителното единство на Тръмп и Путин е строго рационална, което значи, че в нея е налице единство и на мисъл, и на чувство, разумът е органично единство на двете велики душевни сили на човека. Когато несведущ човек като Вас се изказва по проблеми, които не са му по силите да разбере, той почва да умува, продуктът, който се появи, е онова нещо, което наричаме дървено "философстване". Мен, философът, да ме обвинявате в емоционално мнение е глупаво предположение, щото в случая отричате онова, което не разбирате, по начин, който Ви е по силите. Вие сте инженер по образование, нали?! Ами тогава защо се изказвате по проблеми, които не са от Вашата област? :-)

Анонимен каза...

Zna4i za teb i Ronal Reagn e izpe4en moshenik??? Normalno za tvoeto shvastane za sveta. No imam 4uvstvoto 4e sporia s radia i 4e ti ne se poddavash na "provokacii" ot zapadna agentura.

Alexandar Iotzov

Ангел Грънчаров каза...

Alexandar Iotzov Не смесвайте Рейгън и Тръмп. Рейгън е Рейгън, той е нещо, с което Тръмп няма нищо общо. Рейгън има заслужена слава, Тръмп още преди да встъпи в длъжност се изложи така грозно, че му вярват единствено немислещи зомбита. Той унижава Америка, за което ще си плати. Тия неща са непростими. Не може да рушиш с лека ръка това, което Америка е постигнала - за да угодиш на враговете на Америка. Щом Тръмп бива хвален най-много от враговете на Америка, правете си извод какво значи това... моля Ви, замислете се малко!

Анонимен каза...

Отправяте много тежки обвинения към един човек, които се базират на ляв компромат, позволявате си да правите психически потрети, при положение, че вие самият сте страдал от това, че ви пишат и луд и т.н. Омерзен съм от глупостите, които сте написал. Вие повтаряте ред по ред пропагандата на левичарската партия на Демократите, под чието управление Америка се превърна в заложник на нелегалните емигранти и се изтегли от света, като позволи на разрушителни сили като Даеш да си развяват байряка. Доналд Тръмп е човекът, който единствен се осмели да изрече истината, за най-голямата заплаха за нашата цивилизация, а именно радикалния ислямски тероризъм, като в същото време се противопостави на комунистически Китай, като показа знак на уважение към изстрадалия Тайван. Ще се отнася до Русия, светът ще се кротне ако двете ядрени суперсили се помирят, но ако толкова се притеснявате от нея ще ви кажа само едно нещо - Тръмп няма да позволи на някакъв нищожен полковник да се прави на велик на негов гръб. Ако на Путин много му знае устата, Щатите просто ще изтеглят войските си от Афганистан и оттам ислямската зараза ще отече към руските мюсюлмански републики, радикализирани и без това след управлението на Ахмад Кадиров и сина му Рамзан. Теорията ви, че Путин контролира Тръмп защото последният си пада по славянки е изключително несериозна. Путин просто беше впрегнат да свърши за Тръмп тази работа, която саудитските милиардери вършат за Хилъри Клинтън, а именно да вади компромати за противника му. И понеже той отчаяно си търси някой да го помилва по главата, се съгласи.
Между другото, Клинтън е почти толкова стара колкото Тръмп, а Сандърс беше още по-стар, така че Доналд беше правилния избор. Ако пък наистина е толкова лош, колкото мислите, има си втори човек в Белия дом, губернатор Майк Пенс, вярващ, морален човек, който ще поеме нещата под свой контрол.
Но няма да се стигне дотам? Путин да контролира Тръмп е мисъл, която само на много изстрадал източноевропеец може да хрумне. Напротив, Тръмп е съюзник с най-принципния консервативен политик в света, израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Ангел Грънчаров каза...

Другарю "консерватор", не съм страдал от никакви психически заболявания, слава Богу, а и не ме интересува какви ме пишат комундетата. Аз съм психолог и давам своето психологическо обяснение на ирационалното поведение на Тръмп. Скоро ще се разбере истината от целия свят.

Анонимен каза...

Другарю ще викаш на началника си по служба, ченге нещастно

Анонимен каза...

Грънчаров, общо си много на грешен път и приемаш собствените си виждания и мисли за истина незнам пренебрегваш ли истината и информацията около нея или просто си с леви либерални схващания и истината представена в тази светлина е най-удобна за теб. Защото ти така и не ми каза дали тази хъпоцритицал woman Hillary Clinton щеше да бъде по-добър president от Трюмп? Защото ти явно съжаляваш за нея и затова си се залепил за непотвърдени "истини" Ти просто забравяш или това не е било представено в България и може би Европа ясно по кави причини. На първата пресконференция преди изборите когато попитаха тогава President слава Богу вече бивш president Обама истина ли е това че Руся е хакнала компютрите на ДНЦ (Демократическата партия), които между другото бяха без никаква сериозна защита, Обама отговори че данните са замо за "fishing", но няма данни за това че Руся е хацк ДНЦ. Една седмица по-късно когато излезнаха публикациите на ВикиЛеакс за това че Hillary е получила въпросите на единия от дебатите седмица преди президентския дебат, а също и информация за е-мейлите на един от лидерите на нейния предизборен щаб които разкриваха машинациите на Лорета Линч and Bil Clinton, както и финансирането на къмпаниата и от Сауди Araby в едно интервю попитаха Обама отново за хакването на компютрите на ДНЦ и за информацията във ВикиЛеакс. Той отговори че няма данни за хакване на компютрите и не се знае от къде информацията е изтекла до ВикиЛеакс. След като Clinton загуби изборите и Обама изпусна шанса си да има трети мандат управляваки зад колисите изведнъж той заиви че три от агенциите за Национална сигурност потвърждават че Руся е хацк компютрите на ДНЦ и е дала информацията на ВикиЛеакс и вече имат потвърждение че е станало по личното нареждане на Путин. И че на срещата на Г-20 Обама е казал на Путин да внимава с хацкването при което Путин си го е преместил от левия крачол в десния. Но Обама потвърди че няма данни че Руся е хацк избирателните машини и е променила резултатите на изборите. След няколко дни на пресконференция Обама обяви че обмисли нови санкции срещу Руся и Лично хора от кръга на Путин. При което Външния minister на Руся обяви. Хубаво санкции, но веднъж поставени санкциите след като ги свалите Руся сте продължи да ги спазва. Тъй като икономиката на САЩ е наранена от санкциите, поставяне на санкции които сте бъдат в сила и след като Путин си отиде защото неговата партия сте продължи да ги спазва Обама така и не въведе нови санкции. Обаче се заговори за 32 pages компрометиращи материали за Трюмп. Надеждата беше тъй като първо college вотерс не бяха гласували, второ Върховния съд на САЩ не беше обявил Трюмп за победител и изборите за редовни надеждата беше че може да се премахне победата на Трюмп и Clinton да се обяви за победителка. Само че не стана, Конгреса и Върховния съд обявиха Трюмп за победите след гласуването на College вотерс, които бяха под огромен натиск да се откажат да гласуват за Трюмп дори до заплахи те или децата им да бъдат ексецутирани. Също се започна огромна къмпаниа срещу College Вотес system. Та така явно истината е това което е удобно за теб. Защото в това което твърдиш че е истина няма истина. Ти твърдиш това поради неосведоменост, пристрастност любиовта ти към левите сили защот ако мразиш социализма го мразиш във всяка една форма незвисомо Руска или Американска. Говориш че Трюмп в речта си предал позициите на САЩ и бил предател и щял да плати скъпо. Сега спомни си каво стана в последствие непосредствено преди Коледа, когато Руся обяви модернизация на ядрените си оръжия. Обама не отговори нищо.

Alexandar Iotzov

Анонимен каза...

Kerry предложи на Руся паралелно съкращаване на ядрените заряди, на което Лавров отговри няма да стане, а Путин обяви че Руся в момента е водеща ядрена сила в света и приодължава да увеличава ядрените си оръжия. На това Обама не отговри нищо. Трюмп обаче каза искате надпревара в ядреното воараяване добре САЩ започва да разработва и произвежда нов клас ядрени бойни глави и ракети носители. Реиган ви победи с надпревара във въоръжаването, сега новата администрация сте направи същото. Сега спомни си каво стана с острова които Китай построи във Пацифиц. Спомни си когато преди година Обама обяви че Китай трябва моментално да изтегли въоръженията и войските си и да престане да строи острова, каво стана Китай продължи да строи този остров без да им мигне окото. Какво направи Обама? Нищо!!! Острова си се строи и дори драги от Европа плаващи под мисля Датски флаг участват в това строителство. Защо Китай продължи. Ми Китай държи външния дълг на САЩ в техни бани а сасо и част от вътрешния дълг под формата на бонове падайа на които е скоро. Така че Китай знаеше много добре че Обама няма да възприеме мерки срещу Китай. Затова Трюмп иска да балансира дефицита и специално търговския дефицит с Китай защото чрез тази икомоческа зависимост на САЩ от Китай става много сложни за уопревление. Трюмп не се интересува дали Китай е демократичен или не, защот знае че докато Комунистите управляват Китай демокрация в Китай няма да има. Но в личен разговор с новоизбрания демократично избран Президент изказа желание да установи Дипломатически отношения с Тайван което настъпи Китай много силно. Така че не е необходимо да казваш каво възнамеряваш да правиш трябва да го правиш. Така че приемам че нейнформаността ти и по Българска традиция уважение на лявите сили говориш несвързани неща и си си измислил истина която защитаваш.

Alexandar Iotzov

Ангел Грънчаров каза...

Alexandar Iotzov, не ме интересуват подробностите, детайлите, несъществените глупости, аз съм философ, за мен е важен принципът, същината, истината (тия неща съвпадат, те са едно и също нещо). Това, че мадам Клинтън щяла да бъде още по-лоша от Тръмп е глупав аргумент в защита на Тръмп, помисли малко. Второ, и то е най-важното: как да си обясним това, че Тръмп дърдори това, което е сбъдване на "мокрите сънища" на Путин, т.е. се кани да изпълни това, за което КГБ е мечтаело през цялата си история, а именно, Америка да се оттегли от ролата си на лидер на свободния свят - та злодеите от КГБ и от ислямска държава да могат да си разиграват коня както искат?! Даваш ли си сметка какво ще стане със света ако Америка на Тръмп дезертира от отговорността си за състоянието на света? Върху това помисли. Явно не ти се удава да се съсредоточиш на същинските, на истински важните моменти и затова се отплесваш по малозначителните подробности. Затова аз смятам, че Тръмп е варварски зависим от КГБ и от Путин заради компромати, които те държат за него, което е страшно, Америка никога не е преживявала такова унижение, да има за лидер марионетка на Кремъл!!! Обвиненията ти, че съм бил "ляв" (щом си позволявам да критикувам "десните" Тръмп и Путин!) не заслужават никакво внимание щото са смешни...