Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 5 януари 2017 г.

Професионален "патриот" напада конкуренцията сред циганите



Таваришч Ангел Джамбазки, който от години упражнява професията "патриот" (и то твърде изгодно, оправното момче доста хубави пари вади по този начин без да работи нищо!) в едно телевизионно предаване се противопостави решително срещу ония, които, по думите му, били упражнявали професията "циганин". Изглежда щото един вид са му конкуренция, знам ли?!

Апропо, колкото и да се напъва в показния си "патриотизъм" въпросният Ангел Джамбазки изобщо не може да ме впечатли; по начало лъжльовците нямат никакъв шанс да ме впечатлят с каквото и да било - ако щат дори да се пръснат от напъване...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Във връзка с тези псевдопатриоти и популисти, които само критикуват, но не предлагат решения да кажа нещо за бежанците:

Всички механизми и споразумения като дъблинската спогодба и под. за бежанци са правени в други времена и за друга ситуация, когато никой не е смятал, че е възможен такъв наплив. Но неадекватността на сегашната политика е абсурдна. Този проблем няма решение на ниво национални държави, нито дори на европейско равнище. Мисля, че сега е моментът иначе като цяло безполезната и безсмислена организация ООН да поеме нещата в свои ръце и да докаже за пръв път, че може да е ефективна. Решението трябва да се търси в друга посока, а именно под егидата на ООН да се създадат зона или зони за сигурност – има достатъчно свободни, безлюдни територии по света и острови – където да бъдат отправяни всички бежанци без право да ги напускат, а онези, които след проверка биват идентифицирани като икономически емигранти, да бъдат репатрирани. Настаняването и издръжката на бежанците да се поеме от целия свят, като отделните страни дават своя принос по някакъв ключ според БВП, БВП на глава от населението, население и т.н. За света не би трябвало да е проблем да издържа дори милиони бежанци. А страни, които проявяват самоинициатива и горят от желание да приемат бежанци на своята територия като Германия например да са свободни да го правят, това си е тяхна работа, но никой да не бива да бъде принуждаван да го прави.

Анонимен каза...

Лично аз препоръчвам руския остров (архипелаг) Новая земля в Северния ледовит океан за зона за сигурност (някога там правеха ядрени опити), тъкмо бежанците ще се освежат. Това ще е и тест за истински бежанци, понеже който е готов да отиде там, е истински бежанец, готов на всичко, за да се спаси. :-)

Анонимен каза...

А ето нещо патриотично:


Народите и държавите на Европа

Да започнем на Балканите. Гърците нямат нищо общо с древните елини, нито дори с Византия, те са една славяно-албано-турска смес. За Румъния няма какво да говорим, в средновековието това е отвъддунаваска България, някакви наченки на държавност се появяват в 14-ти век, църковнославянски, т.е. български е държавен и църковен език, мисля, до 18-ти век, кирилицата е официална до 1862, а първият текст на румънски е от 1521.

Макар че се извеждат от древните илири – което впрочем е съмнително – албанците също се появяват много късно на историческата сцена, а съвременната им държава датира от 1912.

Сърби и хървати имат средновековни държави,които обаче са слаби, малки и съществуват сравнително кратко като независими.

Унгарци, чехи, словаци и поляци пък почти не са имали собствена държавност.

Италия никога не е била унитарна държава, обединява се едва 1861 и до днес е силно фрагментирана. Същото важи за Германия, която се обединява 1871. Аналогично е положението с Испания, която 800 години е под арабско робство, и започва да се формира като нация и държава едва през 15 век, дотогава Испания и испанци няма и този процес още не е завършил.

Англия наистина има непрекъсната история поне от битката при Хейстингс 1066 насам, но може да се спори дали норманското нашествие 1066 е било добро или зло за нея, а английският в резултат на това е загубил до голяма степен германския си характер. Освен това е загубила колониите си, а днес е на път да загуби и Шотландия.

Франция е държава, която има сравнително непрекъсната история от Карл Велики насам - който обаче е бил германец и самото име на държавата идва от германско „франки“.

Скандинавците също формират сравнително късно държави. Руската държавност пък е създадена от скандинавци.

Следователно в Европа остава само една държава с непрекъсната история, култура, народ и език, която в последните 1300 години винаги е била себе си, и това, разбира се, е България! Ура!😊