Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 16 януари 2017 г.

Реклама на една полезна книга, излязла точно преди година


Публикувано преди 1 година... полезна книжка, пълно е у нас с хора, които не знаят що е да си мъж, а пък имат съвсем неоснователни претенции че са мъже... :-) Ето какво съм писал тогава:

Това е проект за корица на книгата "Какво означава да си мъж?", която предстои да излезе в хартиен вариант тия дни. Приемат се поръчки: цена 5 лв. за 64 страници текст. Поради бутиковия тираж цената е сравнително висока, но за сметка на това изданието пък има и антикварна стойност - можете да го получите със собственоръчно поставен автограф и дори лично посвещение на автора. (Знайно е, че екземпляри от непродадени приживе книги на Ницше в днешно време на аукциони се продават на баснословни цени!)

По изтъкнатата причина закупуването на тази непретенциозна книжка може да бъде една добра и дори доходоносна един ден инвестиция!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ако закупим повече бройки дали бихте добавили освен автограф и лично посвещение на автора и характерни Ваши изображения/снимки по Ваш избор за придобиване на цялостност?

Калин Г. Беров
Emmen, Холандия

Ангел Грънчаров каза...

Разбира се, няма никакъв проблем! С удоволствие даже! :-)