Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 19 януари 2017 г.

Честит ви президент, руснаци и руски мекерета - честит ви президент, доказани предатели на България!


Льотчикът Румен Радев днес ще се заклева като български президент...

Ала той преди това очевидно се е заклел във вярност към една друга държава, чиито имперски интерес напоследък защищава усърдно сякаш е неин емисар, той вече даде интервюта, в които се изяви като върл защитник на руския интерес (по отношение на окупацията от страна на Русия на Крим).

Възниква въпросът: след като първата клетва на Радев е във вярност на Русия, то на такъв може ли да му се вярва, че ще бъде верен на България, на българския интерес?! На оня, който дава две клетви, а първата му клетва не е към България, на такъв може ли да му се вярва на клетвата, която ще положи днес към България?!

Може ли един български президент първо да се кълне във вярност на една друга, доказано враждебна на България и на българския интерес държава, имам предвид Руската империя?! Та льотчикът Радев наруши клетвата си към България още преди да я е дал! Това не и ли свидетелство за национална измяна на новия (не)български президент, това не е ли основание да му се иска оставката още преди да е встъпил в длъжност?

Защо в тия интервюта той не каза и дума за това, че българския интерес за него ще има приоритет пред руския?! Ами се фърли като Матросов да защищава руския интерес по отношение на окупацията на Крим?! Което показва, че той явно най-напред се е клел във вярност на Русия, а не на България. Което е достатъчно основание да му се иска оставката още преди да е положил тази клетва към България, на която съвсем не може да му се вярва. Казах, той наруши клетвата си към България още преди да я е дал...


Румен Радев не може да бъде мой президент, не може да бъде президент на моята държава България по причина на това, че аз не съм нито руснак, нито пък съм руско мекере, не съм предател на българския интерес пред руснаците. Който го признава за свой президент очевидно се идентифицира било като руснак, било като руско мекере!

Честит ви президент, руснаци и руски мекерета - честит ви президент вам, доказани предатели на България!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

8 коментара:

Анонимен каза...

Искрено ме разсмяхте, Грърчаров. Ами че бива ли чак в такава истерия да изпадате?

Анонимен каза...

Благодаря, благодаря за честитките, на хаирлия/хорошо/ да е!

Ursus Major каза...

Тъпоумни Грънчарски!
Писанийцето ви показва единствено липсата на всякаква мисловна дейност в кратуната ви.
Най-малкото трябва да са ви учили да не приемате желаното за действително. Или ако твърдите нещо със сигурност, то следва първо да се докаже.
А вие първо предполагате, че Радев се е заклел във вярност на Русия, а после почвате да правите изводи от този факт.
То не Атанасова, всяка улична котка в Пловдив може да ви освидетелства, че сте дебил и тъпанар след такова изказване. И какво казвате, че сте учил, философия ли?
Може да сте я учил, Грънчарски, но не сте я научил. Мно`о ляб има да ядеш, Грънчарий, докато от тебе излезе нещо, много.
Иначе благодаря за поздравленията, тебе сега яд ли те е?

Анонимен каза...

Дали Радев е толкова проруски, тепърва ще се види, но от всички президенти след 1990 всъщност само Плевнелиев не беше проруски - и именно затова не му беше позволен втори мандат. Дори когато се правеха на прозападни като Желю Митев и бат Петьо, под повърхността те си бяха червени и проруски.

Впрочем избирането на хипотетично проруски президент в България не е толкова учудващо, след като виждаме как Русия се намесва дори в амери-канската политика. Аз обаче мисля или поне се надявам, че Тръмп няма да е толкова проруски президент, както го изкарват. Тръмп е американски нацио-налист и в някаква степен антиглобалист и в програмата му има неща, които ако се осъществят, ще са добри за Америка. Същевременно обаче има и мо-менти, които ще са зле за Европа и България. Въобще той излъчва много раз-нопосочни и противоречиви сигнали. От своя страна Обама и Хилъри не са толкова антируски, както се представят, понеже едно са думите, а други де-лата, а делата им в последните 8 години съвсем не бяха толкова антируски.

Но опасността в Америка идва от дълбокото разделение сега там на леви и десни, така че не са изключени всякакви ексцесии, аз дори не бих се учудил и на нещо като гражданска война там. За начало гледайте инаугурацията утре, която обещава да е невиждано в американската история зрелище с протести и контрапротести.

Колкото до „проруските“ сили в България – това е много интересен феномен, понеже Русия самата след 1991 се демократизира, тя дори първа напусна СССР, което е уникален случай в световната история – метрополията да изле-зе от империята! Елцин, Путин и Медведев се представяха за антикомунисти и борци за демокрация, така че Русия и останалите страни в Източна Европа бяха в един лагер – антикомунистическия! Как стана изведнъж така, че Русия, уж наш довчерашен съмишленик и съюзник след разпада на СССР, сега е заплаха и опасност за България и Европа? А ако е заплаха, тя заплаха ли е за Корнелия Нинова и Волен Сидеров? А ако не е, защо? Тук трябва да се изяс-нят нещата концептуално, иначе винаги ще има противоречия. А нещата си идват на мястото, ако предположим, че цялото развитие след 1989 е един маскарад, следващ план и стратегия, диктувана от Москва.

Bacho Кольо каза...

Пожелаем успех но новият български президент!
Трябват му много сили и упоритост, за да издържи на високия пост до 2027 г.
Поздравявам българските граждани за достойния избор на държавен глава!
Пожелавам благоденствие на всички мои сънародници!

Ангел Грънчаров каза...

Хубава работа, таваришч Колю, само до 2027 година да му желаеш да стои на власт, требеше да му пожелаеш да стои на поста си ако не вечно, то барем до 2047 година, та да ни постои начело барем като таваришч Путин на руснаците, ето, той наближава 20-тата си година начело на Русия, а какво пречи да издържи некакви си още 20 годинки?! Изборът на държавен глава, викаш, е достоен, макар самият президент да не е достоен! :-) Апропо, на какво основание го наричаш "български държавен глава" след като до този момент той не е направил нищо друго освен да защищава интереса на Русия?! Или и ти смяташ, че българският интерес е производен от руския имперски интерес?! И "българският патриотизъм" и за теб, както и за таваришч Калфин, не се изразява в нищо друго освен в неудържима любов към Русия и към СССР?

Bacho Кольо каза...

"...требеше да му пожелаеш да стои на поста си ако не вечно, то барем до 2047 година, "

Грънчаров, вземи Конституцията на Република България и се опитай да се справиш с разпоредбите на глава четвърта "Президент на Републиката". Там всичко е казано.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, моля Ви се, не се излагайте с такова буржоазно-демократично тесногръдие: ще променим Конституцията бе, таваришч Колю, колко му е, "Партията" е права и когато греши дори, нали така?! Когато таваришч Путин си изкара двата мандата, нима съветските, пардон, руските таваришчи можеха до допуснат да залезе завинаги неговото сияйно слънце?! Ето, ще ползваме челния съветски, пардон, руски опит бе, таваришч Колю, и ний ще променим Конституцията! Моля те, не бива да се излагаме, за доброто на родината се искат некои жертви, нали така?