Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 януари 2017 г.

Моята борба не е само за защита на моето лично достойнство, а и за защита на някои свети права на българския учител



Тази сутрин във връзка с намерението ми да заведа съдебно дело в Европейския съд за правата на човека ми се наложи да напиша следното писмо до моите адвокати по двете съдебни дела, които водих, тук, в България, едното беше делото за отмяна на заповедта за моето репресивно уволнение като учител по философия и гражданско образование в ПГЕЕ-Пловдив, а другото беше частно наказателно дело за клевета срещу директорката на ПГЕЕ-Пловдив; та ето какво пише в това мое писмо до адвокатите ми:

Здравейте, уважаеми г-н Иливанов и уважаема госпожо Келчева,

Ползвам се от случая да ви честитя новата година и да ви пожелая хубав живот, задоволство от живота, здраве, щастие, радост, благодат, много успехи!

Имам една молба и към вас двамата едновременно и затова ви пиша това общо писмо: понеже решавам да заведа дело в Европейския съд за правата на човека ми са необходими всички материали по двете съдебни дела, които водихте вие; ако не представлява проблем за вас ви моля да ми изпратите всички документи по съответното дело, които са при вас (щото самият аз далеч нямам копия от всички тия документи), моля да ми ги пратите с наложен платеж по пощата или по ЕКОНТ (тел. ми номер е достатъчен за изпращане, аз често ползвам техните услуги); ако пък тези документи са ви нужни за вашия личен архив или по някаква друга причина, моля да ми кажете това, като ми ги изпратите, аз обещавам само да ги копирам и пак ще ви ги върна.

Тази ми е молбата към вас. Решавам да заведа делото при адвокат Михаил Екимджиев. Щото наистина се чувствам много обиден и с накърнено, с потъпкано достойнство - и нямам друг изход освен да се опитам да направя последното нещо, че да си защитя и правата, и достойнството! За едната чест живее все пак човекът, а аз не желая, пък и не мога да живея в непрекъснато унижение. Знаете, то не бяха какви ли не унижения от страна на тия разпасали се бюрократи, определяха ме като "пълен некадърник", като "изцяло неспособен да бъде учител", като "абсолютно негоден за системата", оказа се, че директорката била имала пълното право (според нашия тъй мъдър, справедлив съд и според нашите тъй принципни и неподкупни съдии) да ми издава свои оригинални... психиатрични диагнози, да ме определя като "психично болен" и какво ли не още, на този разюздан административен произвол, на това волунтаристично и така грубо незачитане на личността съм длъжен да дам подобаващия отпор.

Тази моя борба не е само за защита на моето лично достойнство, а и за защита на някои свети права на българския учител, който, за жалост, в масовия случай е привикнал да търпи, да понася униженията; ето, и на този страдалец се чувствам длъжен да преподам един малък урок хем по демокрация, хем по достойнство.

Както и да е, да не философствам повече. Та много ще съм ви задължен ако ме подпомогнете по този начин, именно, като ми пратите документите и по двете дела.

Желая ви хубав ден!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

А след това ще е добре да заведете дело в галактичния съд за правата на човека.

Анонимен каза...

Има голяма вероятност да се докаже истината, но трябва да се използва оптимално времето преди разпада на Европейския съюз.

Светослав Стойков