Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 29 януари 2017 г.

Властолюбците от остатъчния РБ си направиха политическо харакири заради показаната безпринципност - и съдбата им няма да е за завиждане...



Да кажа и аз нещичко за текущите събития. Каква ли ще е съдбата на "реформаторите", които прислугваха до края на Бойко Борисов и то по чисто кариеристични подбуди, именно да не си загубят министерските кресла? А пък какво ли ще постигнат на изборите ония, които след направиха всичко възможно да има истински, действителни, смислени, решителни (не фалшиви) реформи, но като разбраха, че Б.Борисов няма никакво намерение да прави реформи, минаха в опозиция, т.е. постъпиха напълно правилно, разумно и достойно, не се продадоха заради пустата властчица, имам предвид ДСБ и Христо Иванов. Мисълта ми е: интересно ми е да разбера кое политическо поведение ще подкрепи гласоподавателят на идващите избори, дали избирателят е способен да оцени достойното и принципно политическо поведение на лидери като Радан Кънев и Христо Иванов.

Остатъчният прислугващ на Б.Борисов персонал от бившия Реформаторски блок си бил направил конференция, събрание ли, на което, за мое удивление, присъствал и проф.К.Янакиев и Д.Бъчваров. Те, предполагам, са на мнение, че "реформаторите", дето обслужваха Б.Борисов докрая, са постъпили правилно, ерго, за тия хора оправдана е политиката, която е подчинена на прагматични съображения. И подкрепят линията, което пак евентуално може да доведе до наместване във властта - пак под крилото на Б.Борисов, естествено. Да, ама ний, избирателите, сме тези, които в крайна сметка решаваме дали ще излязат сметките на политическите тарикати и използвачи. От тази гледна точка за мен е необяснима позицията на двамата, на Янакиев и Бъчваров. Имах друга представа за тия хора, ала ето, оказва се, лъгал съм се. Бих желал да разбера аргументацията им.

Интернетните клакьори на остатъчния РБ (като Д.Стоянов от Бургас, млад надежден кадър, гравитиращ винаги към силите, които имат надежда да се наместят във властта колкото се може по-скоро) обвиняват Радан Кънев и Хр.Иванов в "сектанство" и прочие глупави клишета, изработени в медийната ченгесарница и използвани от медийните слуги и мерзавци. Което е атестат, че линията на Р-Кънев и Хр. Иванов е правилната, това е нещо като тест: което медийните слуги и мерзавци оплюват най-усърдно, то именно е правилното, доброто и разумното. За мен този и непогрешимият критерий. Никога не бих приел теза, която се подкрепя от доказан медиен мерзавец.

ДСБ и новата формация на Хр.Иванов обаче, чета, че нямало било да се съюзят, да си обединят силите, такива изявления имало напоследък особено от страна на хората на Хр.Иванов. Ако не се обединят тия две формации ще бъде грешка според мен. ДСБ се е доказала като принципна, разумна и истински реформаторска политическа сила. Дейците на формацията на Хр.Иванов не трябва да забравят това. Всяко неразумно и суетно тяхно действие ще бъде наказано от избирателя. Ако са истински реформатори и сериозни политици трябва да мислят единствено за България, а не за своята себичност.

Който политик си позволи да разиграва хазартно съдбата на страната, това показва че е несериозен, хазартен политически играч, позьор или сметкаджия. За слугите на олигархията пък да не говорим, на тях не може да имаме никакво доверие.

В този смисъл властолюбците от остатъчния РБ си направиха политическо харакири заради показаната безпринципност - и съдбата им няма да е за завиждане...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: