Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 1 февруари 2017 г.

Няма "моя" и "твоя" истина, това са пълни глупости, ако нещо е истина, то е истина за всички: не истината зависи от нас, а ние зависим от нея


По публикацията от вчера със заглавие Коварната и съдбовна нравствена дилема на българската политика във фейслук се породи следната поучителна според мен дискусия, която привеждам и тук с образователна, с просветителска цел, понеже има много хора, които нехайт за истината и са жертви на левите лъжи:

Валентин Джендов каза: "... от цялата автентична българска десница"! ... Хахахахаха... от цялата автентична левица същото... хайде стига де. Всички "автентични" отдавна трябваше да са по затворите... И не само... Марешки, Иванов просто се надяват с сладки приказки да поизлъжат и да се пооблажат... Изобщо има ли място за Честност при Политиците? За Идеалисти? За Родолюбци?... Системата е такава... ЛъжИ мама, за да сполучиш... Нагаждай се, привеждай гръб, лижИ, ближИ и ще успееш...

Ангел Грънчаров каза: Ченгесарски бълвочи от типа "Всички политици са маскари!", които се финансирани от истинските маскари тук при мен не вървят. Идете на друго място, където некой малоумник може да Ви се върже...

Валентин Джендов каза: Ангел Грънчаров Десен да говори Истина? Може, но не Вярвам... Кой десен говори истина и на какво се основава тази "негова" истина?? При Вас върви само Вашата истина, но не и моята истина, от моята гледна точка? Няма ли някъде пресечна точка? Но НЕ... Типично по комунистивески и ченгесарски, най учтиво ми казвате да вървя на майната си... Вместо да ме убедите, решавате проблема... Жалко... за ВАС!

Ангел Грънчаров каза: Валентин Джендов, няма "моя" и "твоя" истина, това са пълни глупости, ако нещо е истина, то е истина за всички и няма никакво значение дали някой не бил вярвал в нея, не бил я признавал и прочие. Не истината зависи от нас, а ние зависим от нея. Не разбирате що е истина. Гледните точки може да са много, но истината е една. Просто дадени хора гледат от сгрешена оптика на нещата. Виждат всичко наопаки или накриво. Щом ти е повредена или негодна оптиката, не се чуди защо си виж дал нещата в противоречие с истината. Проблемът е твой, проблемът е в "твоя телевизор". Сгрешени са ти ценностите, от позицията на които съдиш или възприемаш нещата. Да, оня, който си позволява лукса да утвърждава своята суетна субективност и изцяло нехае за истината, нека да върви на майната си, а в това няма нищо комунистическо. А че десните говорят истината е вярно даже по презумпция: дясно и право са едно и също, а правото е разумното, няма разумност извън истината. Ако някой говори лъжи, той не е десен, а е менте-десен (Боко е такъв, он е типечен пример за "десен", с извинение, ментак, сиреч е ляво, който лъжливо се представя за десен!). Лявото е пък сфера на лъжата и на лъжците, на тарикатите и на мошениците, левите лъжат непрекъснато, лъжата е техен модус вивенди, без лъжа те не могат да живеят. Лъжат с една профанна цел: да ограбят наивниците. Ако това нещо не сте разбрал, а именно, че левите лъжат за да крадат и да паразитират за сметка на общността, нищо не сте разбрал. Ний сме страна на лъжците, където истината масово не се цени и не се пласира, правете си сметка какви поражения ни е нанесъл комунизмът, сиреч лявата фразеология, в която няма нищо вярно, в която всичко е лъжа и поза.

Ivan Palabuykov каза: На примера,г-н Джендов. Вижте в кои държави жизненият стандарт Ви прави добро впечатление. Проследете как е постигнато това добро ниво и го последвайте!

Валентин Джендов каза: Ivan Palabuykov, на мен лично ми харесват Чили и Венецуела... И при двете с преврат и Диктат... Иначе... по принцип... Съвременните Западни държави, особено след 2та световна война, са изградени от социалисти и комунисти... Изградени в Началото... В началото на 60те години започват корупцията, пропадането, мафията и десните завземат трайно властта, ЗАПАЗВАЙКИ социалните права на народите си и така и до сега... Награждат върху нещо хубаво изградено... а НЕ Разрушават... Надявам се, да съм бил полезен с малко изсветляване на факти... Но това няма нищо общо с поста по горе... Поста е с внушението, че Иван Костов е единствения Прав за изхода за положението в България. С което аз не съм съгласен изобщо.

Ivan Palabuykov каза: Г-н Джендов, от 1987 г. посещавам и работя в Западна Европа. Последните години, осем - САЩ. Няма да споря с Вас, че Социалисти и комунисти са изградили тея Западни държави. Изводът Ви говори, че Ви липсва Честност и реализъм. Като син на Майка Казачка, Ви заявявам, че примерът от Изток(!!!) е пагубен за България. Обичайте Родината БЪЛГАРИЯ! Не Я Погубвайте, следвайки Лошият Пример!


Ангел Грънчаров каза: Валентин Джендов, лъжете безобразно или сте просто неграмотен като пишете "Иначе... по принцип... Съвременните Западни държави, особено след 2та световна война, са изградени от социалисти и комунисти... Изградени в Началото... "; нищо вярно няма в това. Аденауер да не би да е "ляв"?! Смешник сте! Как може толкова грозно да се лъже?! Левите, социалисто-комунистите нищо не са съградили, те само рушат и паразитират като глисти. Дайте пример на страна, в която комуно-сациалисти са постигнали нещо значимо и напредничаво? Няма такава държава. Ние сме пример за това, че комунистите нищо добро не са построили или направили. За Русия да не говорим. пълна разруха постига страните, в които върлуват комунисти и социалисти. Пълен упадък. Тази е истината. Вярно, неприятна ви е, но не мога с нищо да ви помогна, таваришчи леви лъжльовци...

Branimir Avramov каза: Аре пак глупости, десни във феодалните държави няма, още по-малко пък некви леви или либерали, има само властващи алчни феодали и разединени тъпи крепостни, друг е въпроса какви казват че са властващите алчни феодални политически партийни групировки на тъпите крепостни за да си ги Оправят по-лесно.

Ангел Грънчаров каза: Не е вярно че няма десни в нашите условия. Има. И не е вярно, че сме феодална държава, това са пълни глупости и лъжи, ние сме посткомунистическа държава. Има в нашите условия не "крепостни селяни" и не "феодали", има комуноиди, продукт на комунизма, и също така има мутро-ченге-бандити, продукти на комунизма, свидни негови рожби. Да наричате ченгетата "феодали" е неоправдано превъзнасяне на тия изтърсаци на толкова престъпния като доктрина, т.е. изначално, комунизъм...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Гъди Гъдев :)) каза...

"дясно и право са едно и също"
Хехехе глупави заигравки с думи от различни езици :)) Това пък ако е истина... :))
Без да защитавам левите и соц партии , само ще спомена, че Франция и Швеция примерно имат доста леви политики, но се оправят по-добре от нас.
Особено французите са доста напред с лявото :))

Ангел Грънчаров каза...

Бъркаш, таваришч, ний сме по-напред с лявото от французите и по тази причина сме толкова зле... Изобщо вий, комуноидите, възприемате всичко наопаки на истинското, на действителното, на реалното...

Гъди Гъдев :)) каза...

Мы не бъркаме, а вий плюете без причина даже :))

Да съм твърдял, че французите са по-напред с лявото от нас? Не съм, четете внимателно :)
Сега кой възприема наопаки на истинското, ако това ще оправдае плюенето ? :))

Пък за комуноидност - нищо общо нямам с тази идеология, роден съвсем в края на соца. :)

А поради факта, че от години не живея в България, даже не попадам в категорията "ний" които сте по-напред с лявото от французите :)

Ангел Грънчаров каза...

Гъди(но), в Русия ли живееш? :-) Това кога си роден няма никакво значение, просто комуноидността и прихватлива... ето, прихванал си я.

Дръж се възпитано щото ще те изгоня от блога си. Тук се държим прилично. Като искаш да налиташ просташки срещу личността ми, ще се наложи да коментираш на други места. Тук е място за интелигентни хора. Даже и да си комуноид, ще ти се наложи да се държиш възпитано, колкото и да ти е трудно това...

Гъди Гъдев :)) каза...

А не, тук сме почитатели на бирата, не на водката :))
"Тук се държим прилично", това сериозно ли ? :)
Аз пък да не знам, че било прилично да наричаш хората комуноиди, това ще да е някаква нова българска мода за която не съм чул :)
Когато раздаваме такива определения на сляпо, без да знаем с кого разговаряме, рискуваме да се окажем в ролята на абсолютен простак. Може би в моето семейтво това е обида заради стореното от истинските комунсти ?

Има значение кога е роден човек, никой не ми е промивал мозъка със соц глупости в училище, а в семейството в което съм роден също на никой не му е минавало през главата дори да хвали соца. Съответно когато срещнах първите фенове на онова време бях силно изненадан, че все още съществува такъв архаичен тип мислене.

В такава среда трудно виреят комунисти. От друга страна моите собствени интереси са в пълна противоположност с идеите на комунизма . Бих бил адски обиден ако някой раздърпан кравар ми се настани в къщата или в апартамента които съм си купил благодарение на собственият си труд, както са обичали да правят едно време.

Има и много други причини поради които определенията които "праскаш" по мой адрес са много далеч от истината, но не си струва да дълбая още. Но поне знай, че не си пример за прилично или интелигентно поведение.

Ангел Грънчаров каза...

Напротив, точно съм пример на интелигентно и прилично поведение. Просто са ти сбъркани представите за прилично и интелигентно. Примерно ти се държиш абсолютно просташки, хашлашки и пр. и си мислиш, че това издава "интелигентността" ти. В голямо заблуждение си.

А относно комуноидността ти - това за теб е комплимент. Точка по въпроса.