Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 7 февруари 2017 г.

С името на видния патреот Динко коя ли партия ке си украси изборната листа?С Динко коя партия ке си украси изборната листа?! Ке участва ли в изборете най-виднио ни патреот? Он гербовак ли ке биде или ке го лапнат патреотето?! Или комунистите ке го турат на най-предно место?! Леле, ке се изпотрепат партиите да лапнат виднио ни патреот, който в момента на снимката е малко зает, ама пак преговаря по телефоно с некоя партия - сигур си хортуват на кое место в листата ке го турат... :-)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Тази личност едва и е пример за подражание, но неговата позиция, както и тази на Тръмп, в някакъв смисъл е разбираема и по-правилна от тази на либерално-пермисивна стара западна Европа, продиктувана от криворазбран хуманизъм, която води самоубийствена имигрантска политика. Българските политици постоянно изтъкват и се хвалят пред Брюксел колко добре пазят външната граница на ЕС, само че забравят, че никой в Европа не поставя такова изискване, напротив, Брюксел, Берлин, Париж и т.н. искат точно обратното – границите да са широко отворени за имигранти и псевдобежанци. Но аз вече изложил моя план за бежанците, само че не последва никаква реакция. Така че вместо да влагате глупави картинки в блога си, изложете вашите конструктивни идеи са справяне са бежанската катастрофа.