Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 6 февруари 2017 г.

Капитализмът ражда просперитет непрекъснато - стига правителствата да не пречат!




"Функцията на компанията е да търси печалбата. Печалбата не е зло, а механизъм, чрез който разбираш, че ресурсите, които имаш си ги вложил в нещо, което създава стойност за хората около теб. Ако използвам своето време за нещо, което не създава стойностен продукт, тогава ще съм на загуба. Ако това, което произвеждам е полезно и хората желаят да заменят своето време и възможности под формата на пари, за да го имат, значи знам, че ресурсите, които влагам имат смисъл. Това е брилянтността на пазарната икономика. Няма нужда някой да взима решение дали да се произведе нещо. Има много ясен, естествено възникнал механизъм, който показва кое е стойностно и кое не". Това каза Стоян Панчев, основател и председател на Българско либертарианско общество, в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев. (Прочети ЦЕЛИЯ ТЕКСТ и изгледай ПЪЛНИЯ ЗАПИС на предаването)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

Първите 8 милиардера в света сумарно притежават богатство, колкото по-бедната половина на човечеството. Т.е. 3 500 000 000 души притежават сумарна собственост колкото 8 човека.
Това ако не е изравняване на богатството, здраве му кажи!!!
Либертарианство в чист вид!

Ангел Грънчаров каза...

Да можехте вий, комунистите, да лапнете милиардите на тия първи 8 милиардера, а, Колю, хубаво лапане щеше да стане, а?! :-) Вас, комунистите, много ви бива по "изравняването": всичко чуждо сте способни да лапнете и да окрадете...

Bacho Кольо каза...

А не е ли по-добре първом да мислиш какви глупости препечатваш, вместо да се хленчиш като недоклатена гимназистка, след като ти осмеят препечата?!?

Ангел Грънчаров каза...

Смея ти се бре, Колю, не рева, подигравам ти се като гледам как точиш лиги на чуждите милиарди :-) Вий окрадохте България до шушка, сега към западните милиарди гледате, така ли?!