Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 21 февруари 2017 г.

Продължаваме да търпим монументалните знаци на погубването на българската свобода и чест, знаците на своето национално унижение!


Докато този резил не се осъзнае, няма да престана да го повтарям: на 3-ти март честваме за свой "национален празник" фалшивото "освобождение", парафирано в Сан Стефан на 3 март 1878 г., т.е. именно на рождения ден на "Царя-Освободител", довело до създаване на РУСКО-ДУНАВСКА ОБЛАСТ, която е окупирана от руските войски с наложен ОКУПАЦИОНЕН ДЪЛГ. Аз лично не съм толкова изроден да чествам такова унизително нещо и да го приемам за свой национален празник.

Правете си сметка какви са ония, които никак не чувстват унижението и без никакви скрупули го честват.


Тази дата ни беше наложена за "национален празник" точно от ония национални предатели, които честваха за "национален празник" друго едно "освобождение", друга една още по-скандална дата, а именно 9-ти септември 1944 г., когато България беше окупирана за цели 50 години от сталиновите орди и на българите беше наложен най-злотворния и пагубен за нашето съзнание за национално достойнство тираничен режим, именно комунизмът.


Последиците от този тираничен режим си личат по това, че огромната част от българите продължават да търпят монументалните знаци на погубването на българската свобода и чест, а именно паметниците на съветската армия-"освободителка", намиращи се в центъра на София, на хълма Бунарджик в Пловдив (т.н. паметник "Альоша") и във всеки друг по-голям наш град (Варна, Русе, Бургас и т.н.) има аналогични паметници, които за наш срам продължават да маркират територията, която руският империализъм смята за свое владение.


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

8 коментара:

Анонимен каза...

Ne balgarite, a balgarskite pravitelstva tarpjat. Ponezhe ste ljubitel ne epistolarnija zhanr i obichate korespondencijata, zashto ne napishete pisma do vsichki balgarski, no i ruski premieri i prezidenti sled 1989 sas zapitvane zashto tezi pametnici ne sa premahnati, sled kato vsichki te se predstavjaha za golemi antikomunisti i dori BSP ima pretencijata da e skasala s minaloto si. Mnogo sam ljubopiten dali i kakvo shte Vi otgovorjat.

Kolkoto di 3 mart, az sashto sa za tova toj da bade otmenen kato praznik, naj-malkoto zashtoto e sporen. Osvobozhdenieto v krajna smetka vapreki mnogo ugovorki e polozhitelen fakt, no za nacionalen praznik podobna ambivalentna data e nepodhodjashta. No tozi spor vsjaka goduina e edin i sasht s poznatite argumenti.

Ima obache neshto drugo: i Vie mozhe bi shtjahte da gledate na 3 mart po drug nachin, ako Rusija ne beshe stanala prez 1917 komunisticheska i ako prez 1944 ne beshe okupirala Balgarija. Ako Rusija se beshe razvila bez revoljucija kato burzhoazna darzhava, mozhe bi dazhe kato krepost na antikomunizma, dnes shtjahte da gledate malko po-drugojache na 3 mart. No tova e kontarfakticheska istorija, ponezhe ako kotkata beshe kon, shtjahme da jazdim nagore po darvetata.

Анонимен каза...

A ako se varnem nazad, mozhem da kazhem, che revoljucijata v Ruisja e stanala vazmozhna samo blagodarenie na teoriite na Marx i Engels, na glupostta na evropejskite pravitelstva, lekomisleno razpalili Parvata sevtovna vojna i na germanskite pari, doveli Lenin i bolshevikite na vlast. Taka che gnevat trjabva da e nasochen ne samo sreshtu Rusija, a sreshtu vsichki izbroeni ot men faktori.

Unknown каза...

Нямам желание да чета Анонимници. Анонимната информация не заслужава внимание.

Unknown каза...

Внимание! Анонимник! Не си заслужава да се чете!

Unknown каза...

Нямам желание да чета Анонимници. Анонимната информация не заслужава внимание.

Анонимен каза...

Ако България беше останала в Османската империя до нейният разпад след края на I - вата световна война, щяхме да имаме български градове Одрин, Солун, Скопие и Кюстенджа. Това, може би, е можело да се случи и по-рано - още след Mладотурскaта революция 1908 г. Но историята няма "заден ход" и за това, другарко Златарева, четете неоспорения от никого Симеон Радев.

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Другарю Парпулов,вие по скоро сте чели Алиса в страната на чудесата .

николай арабаджиев

Анонимен каза...

В подкрепа на господин Парпулов, ще цитирам думите на Гаврил Кръстевич още по време на борбите за църковна самостоятелност, към ония, които искат бързо освобождение с руска помощ: "Не бързайте! Тая империя след няколко години ние ще я управляваме. И не забравяйте - поробен народ рано или късно се освобождава, разделен народ - не се събира!" И така не се събра.

Борислав Гаврилов Гаврилов