Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Тръмп удари яка кримска плесница на протягащия се да го прегърне ПутинЕто какво пише Александър Хоц (руски блогер и журналист) по повод искането на Тръмп Русия да върне Крим на Украйна и да спре нашествието в Донбас:

«Не успяха да се нарадват по масите в Кремъл, отбелязвайки инагурацията на Тръмп, като ги настигна викът му «Върнете заграбеното!». Сякаш плесница в мига, когато се протягаха към Тръмп за целувка.»

(От страницата на Йордан Митев)

КРАТКИ КОМЕНТАРИ:

Момчил Дойчев: "Тръмп обществото на (Н)РБ" спешно пита в КГБ за нова опорна точка.

Christo Komarnitski: Българското Тръмп общество настоявало Путин веднага да върне Крим на Украйна! Вярно ли?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: