Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Децата учат от цялостното преживяване, а не от откъснат моментGayane Minassian сподели връзка:

Този подход - design thinking - е едно от най-творчески провокиращи неща, които съм правила. Непременно ще се включа в изданието му за деца!

"Открихме, че интересите на децата са ориентирани към самата дейност (процеса), а не към крайната цел (предмета). Открихме, че децата търсят и учат от цялостното преживяване, а не от откъснат момент. Те не просто искат количка - те искат да са автомобилни дизайнери, сами да измислят и направят автомобила си или да са пилоти, да се състезават по собствена писта, да ремонтират и подобряват колата си. Те не просто искат да построят ракета - те искат да са космонавти, капитани на космически кораби, да планират и изпълняват мисия, да събират проби от непознати планети и да ги изследват обратно в базата. И след края на приключението да опитат пак или да се впуснат в нещо ново."

"През 90-те минути малките архитекти ще опознаят в детайли професията и начините, по които архитектите представят дизайна, който са създали.

За успешното завършване на проекта, децата ще преминат през още две фази на процеса дизайн мислене - избирам и създавам, по време на които ще са генерирали множество собствени идеи, групирали идеи по съответствие, защитили своята визия в екип, избрали най-удачната си роля в екипа, достигнали до групово решение, намерили нов начин да преодолеят дизайн предизвикателството, използвайки колективните усилия и идеи и на финала - щастливи и поизморени - представили атрактивно решението си пред останалите."


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: