Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 28 февруари 2017 г.

Политиците от НОВА РЕПУБЛИКА получават моето пълно доверие - и също така ще получат моя гласНе съм кандидат-депутат, спокойно, само като гласоподавател, като гражданин подкрепям политическата сила НОВА РЕПУБЛИКА - понеже смятам, че и програмата им е най-добрата, а също така имат и качествени, способни личности, които вече са доказали, че могат да работят за доброто на България!

Затова политиците от НОВА РЕПУБЛИКА получават моето пълно доверие - и също така ще получат моя глас на изборите...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

Политиците от НОВА РЕПУБЛИКА не получават и грам моето доверие - и също така не ще получат моя глас

Анонимен каза...

Правилно е да се гласува за Нова Република, но още по-добре би било, ако можеше да се организира масово неучастие в изборите и до урните да отидат, да кажем, 10-15%. Това би делегитимирало политическата класа и би било много важна стъпка към разрушаване на сценария. За съжаление не виждам как ще стане, понеже хората, макар и напълно разочаровани и отчаяни, пак ще гласуват с пълното съзнание, че това няма да промени нищо. А най-добре би било ако можехме да откажем всички освен симпатизантите на Нова Република от гласуване, само че и това е утопично. Иначе от сега е ясно, че Нова Република няма да влезе в НС, така че се настройте за това, за да няма после изненадани или разочаровани.

Но аз питам нещо друго: Тодор Живков след 45 години социализъм и уж непрекъснат възход към светлото бъдеще имаше наглостта и нахалството да каже, че социализмът бил едно недоносче и че България сега трябвало пак да започне да изгражда капитализма! А политиците сега пък ни убеждават, че българският политически модел в последните 27 години бил сбъркан и че трябвало… ново начало! Какво значи това?