Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 23 февруари 2017 г.

CETA е важна стъпка към все по-свободна глобална търговия - гарант за доволни потребители и мотивирани фермериCETA и българското селско стопанство, Стилиян Гребеничарски

В средата на февруари Европейският парламент ратифицира икономическото и търговско споразумение между Европейския съюз и Канада – CETA (The Comprehensive Economic and Trade Agreement). Това означава, че части от него могат влязат в сила още през март или април. CETA, както и Трансатлантическото и Транстихоокеанското споразумение предизвикаха ожесточени спорове не само в Европа, но и зад океана. За съжаление, политическото говорене надделя и спекулациите доминираха над дебата по същество. България, където липсата на достатъчно информация и популистката говорилня единствено насаждат страхове, уви не направи изключение.

Преди да се спрем на основните аспекти от споразумението, бихме искали да уточним принципните си възгледи относно свободната търговия:

1. Тя е полезна на първо място за потребителите. Липсата на бариери пред конкуренцията гарантира максимален избор и по-високо качество на по-ниска цена.

2. От полза е и за производителите. Именно конкуренцията, макар да носи рискове в краткосрочен план, е най-силният движещ фактор за устойчивото им развитие. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: