Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 5 март 2017 г.

Мисленето в категориите на свободата е абсолютно непонятно за ръководещите се от сталинския принцип "Има човек, има и проблем, няма го човека - няма го и проблема!"




Кратък мой коментар: Много ценни неща казва Гаяне, добре е интервюто й да бъде изслушано внимателно най-вече от тия, които имат някакво отношение към възпитанието и образованието на младите. Тя констатира, че у нас няма "подобаващата култура за решаване на конфликти" (понеже липсва съответното съзнание) поради което и демокрацията ни, и училището ни е бутафорно, аз пък от доста време предприемам разни инициативи за изобретяване (в нашата училищна общност) на работеща технология за решаване на конфликти; излишно е да споменавам, че в тия свои инициативи и опити не получих не само никаква подкрепа, но и дори елементарно разбиране от страна на представителите на властващата образователна бюрокрация. И прочие. Интервюто е интересно и поражда много въпроси. У нас наистина се действа по модела: като се случи нещо различно, което не се вмества в догмите за "правилното", тогава охранителната психология започва да търси... виновника, осъжда го набързо и прави нужното той да бъде "опраскан", ето, излиза, че у нас се действа според завещаното от тъй светия Сталински принцип: "Има човек, има проблем, няма го човека, няма го и проблема". А в парадигмата на свободата се мисли съвсем иначе. Но това мислене е абсолютно непонятно за представителите на човеконенавистническата и свободоненавистническа доктрина.

Да, мисленето в категориите на свободата е абсолютно непонятно за представителите на човеконенавистническата доктрина, действащи според свещения сталински принцип "Има човек, има и проблем, няма го човека - няма го и проблема!".

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

8 коментара:

Bacho Кольо каза...

"светия Сталински принцип: "Има човек, има проблем, няма го човека, няма го и проблема"

Сталин никога не е изричал и писал нещо подобно.
Думите "Има човек, има проблем, няма го човека, няма проблем" са изречени от М. Тачър в речта и на 14 конгрес на Лейбъристка партия на Бирма /сега Мянма/.

Ангел Грънчаров каза...

Тъй ли? Колко интересно... :-) Как е възможно да отричате заслугите на таваршч Сталин, дорогой таваришч Колю?!

Анонимен каза...

Тази защо има такова шантаво име? Българка ли е?

Bacho Кольо каза...

"Как е възможно да отричате заслугите на таваршч Сталин..."

Отричането и приписването на заслуги не е голям грях. Ти кажи що така нагло лъжеш!

Ангел Грънчаров каза...

Аз никога не лъжа, таваришч Колю. Запомни добре това.

Да ме обвинява комунист в... лъжа е все същото като онова, което става в прочутия парадокс за лъжеца: "Всички критяни лъжат, един критянин казва: аз лъжа!", сфащаш ли за какво намеквам?! :-) Само дето критянинът казва "Аз лъжа", но комунист като теб да каже че лъже е абсолютна невъзможност; за прочутите лъжци комунистите всички, които кажат нещо тям неугодно, са... лъжци! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы

Эта фраза из романа «Дети Арбата» (1987) Анатолия Наумовича Рыбакова (1911 — 1998). Так И. В. Сталин говорит о расстреле военспецов в Царицыне в 1918 г.: «Смерть решает все проблемы. Нет человека, и нет проблемы». Позднее, в своем «Романе-воспоминании» (1997), сам А. Рыбаков писал, что эту фразу он, «возможно, от кого-то услышал, возможно, сам придумал». Таков был сталинский принцип. Я просто, коротко его сформулировал».

Сфащаш ли сега каква е истината, таваришч Колю, не особено интелигентни ми поклоннико на таваришчът ти Сталин?!

Анонимен каза...

Остави ти тия работи, Грънчаров, ами мисли какво ще бачкаш, когато заслужено ти бият шута от ПГЕЕ тези дни. Аз ти предлагам да станеш клозеточистач. Срамна работа няма.

Ангел Грънчаров каза...

И клозеточистач да бъда, таваришч, ще е значително по-достойно занимание от твоето - на анонимен и презрян интернетен мерзавец, оплювач, мухльо и страхлива мижитурка...