Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 7 март 2017 г.

България сега щеше да е на звездни висоти ако обслужващата олигархията ни бюрокрация не пречеше на българите да имат качествено и съвременно образование!



Аз съм един по-различен, непримирил се все още учител, който дръзко и активно се бори за едно ново и съвременно образование в ужасните условия на тоталитарната, на социалистическата и терористична по характера си система на държавно образование у нас. И си имам какви ли не главоболия, ето, тия дни бюрократите ми готвят ново уволнение, абе страшна работа, не е за разправяне!

Един приятел ми писа, че ми бил завиждал за живота, който водя, ето как го е написал:

"... Завиждам ти... Дааа... бяло, светло и гордо... ти завиждам, Приятелю Мил - за... погледите на учениците... За пълноценността на живота ти! За Високия ти Разум... За чувствителността... За смелостта да бъдеш и да отстояваш себе си... Дерзай!"

Ето какво му отговорих:

... А иначе ти благодаря за добрите думи! Макар че взех да се изморявам от този прекалено интензивен живот, който водя - изморявам се най-вече заради административните глупости, с които ми се налага да се занимавам. Боже, ако ме бяха оставили бюрократите да работя спокойно, колко ли постижения щяха да имат учениците ми?!

Бюрократите вредят обаче най-вече на тях, а не толкова на мен, те вредят на тях благодарение на това, че пречат на разгръщането на личностния потенциал на учителите, а на тази база пречат най-много за разгръщането на потенциала на учениците.

И това вече е истинско престъпление! Боже мили, колко загубени, пропилени човешки, духовни и национални сили предизвиква тази арогантна образователна администрация със своите глупави предписания, директиви, инструкции?! България сега щеше да е на звездни висоти ако бюрокрацията не пречеше така усърдно на българите да имат качествено и съвременно образование.

За този грях на бюрократите един ден ще им се наложи да плащат. Ала това, както и всичко друго у нас, ще бъде късно, след като народът вече е платил ужасно тежката и висока цена - за нейните безобразия!!!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: