Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 25 март 2017 г.

За сходни, за съвсем родствени иновации мен пък ме уволниха!Самоорганизирано учене (SOLE)

Какво споделят с нас ученици, учители и директори, след края на проекта "Развитие на независими ученици чрез среда за самоорганизирано учене (SOLE)“.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Райчо Радев каза...

Приятелю,
Може би не подходихме /твоите приятели/ по най-добрия начин за организиране и утвърждаване на твоя експериментална работа в час. С тази идея трабва да проглушим всички началници в образованието. За какви ли не други глупости дават разрешение и много пари, а за твоята полезна новаторска дейност не искат и да чуят.
АКО ИМАХ ТАКЪВ УЧИТЕЛ, ЩАХ ДА МУ ПОМАГАМ ВЪВ ВСИЧКО!!!
Приятелю,
Колкото и да ти е неприятно, трябва да водиш дело за отмяна на тази заповед.
Райчо