Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 27 март 2017 г.

Всеобщата бедност е най-свидното постижение на комунизма и на комуниститеА. Райчев бил нарекъл БСП "партия на старите комунисти". А ГЕРБ е на по-новите комунисти, така ли? :-)

ГЕРБ са ни "десните" комунисти изглежда. Или милиционеро-комунистите. "Патреот-националистите" пък са ни национал-комунисти. (Збигнев Бжежински беше казал, че национализмът е последното убежище на комунизма.) Имаме си и мутро-комунисти-"капиталисти".

У нас, следователно, имаме всички възможни видове комунизъм и всички видове комунисти. Дори и най-извратените. Друго може да нямаме, но комунизъм и комунисти имаме в изобилие! От липса на комунизъм и на комунисти съвсем не можем да се оплачем.

Всеобщата бедност пък е онова, което е най-свидното постижение на комунизма и на комунистите. Сега взе ли да ви просветва най-после защо сме най-бедната страна в Европейския съюз - пък и не само в него?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

ама те наистина ГЕРБ са новите, по-умерени и розовеещи комунисти, които гледат къде е келепира и нямат робска преданост към СеСеСеРе-то, само към рублите. БСП са чисти зомбита.