Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 13 април 2017 г.

Протестът за свобода в образованието пред ПГЕЕ в Пловдив се възобновява на 18 април и ще се удължи засега с поне още две седмициПодадох заявление до Кмета за удължаване на гражданския ми протест за свобода в образованието с още две седмици, знаете, този протест го провеждам на тротоара, до централния вход към двора за ПГЕЕ в Пловдив (училището, което предложихме да бъде преименувано от името на Владимир Ленин на името на Владимир Путин!)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте г-н Грънчаров!

Разбрах за случая с уволнението Ви. Искам да Ви кажа, че Ви подкрепям. Надявам се да успеете да се преборите с уволнението и този път, понеже съм убеден в качествата ви на добър учител и бих казал с отдаденост в професията. Преподавал сте ми по философия и етика и право, бил сте и мой класен.

Ст. Йовков