Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 17 април 2017 г.

Как тъпи, изкукуригали "прекалено демократични" европейски баби помогнаха да се роди диктатора ЕрдоганПРИМЕР ЗА ПЪЛНА, ЗА ПОТРЕСАВАЩА "ДЕМОКРАТИЧНА" ИДИОТЩИНА:

На диктатурата на султан Ердоган отвори път настояването на Европа (в преговорния процес за присъединяването на Турция към ЕС) "недемократични традиции" в кемалистка Турция от рода на конституционното положение, че военните са гаранти на светския характер на държавата, т.е. са пазители на демокрацията да отпаднат, да бъдат премахнати!

И по този начин тъпи, изкукуригали "прекалено демократични" европейски баби спомогнаха да се роди диктатора Ердоган - защото премахнаха главната спирачка пред диктатурата в Турция, установена от тъй мъдрия Мустафа Кемал Ататюрк!

Ако Европа не се беше намесила и не беше подпомогнала Ердоган да ликвидира особения статут на военните (по Конституцията на Мустафа Кемал), сега султан Ердоган щеше да бъде на точното място, което му се полага: в затвора! И щеше да изнася патетични фюрерски речи не на цяла Турция, а само на приятелите си по мъжки ласки от своето затворническо отделение!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: