Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 17 април 2017 г.

Из пловдивските улици се движи такси, облепено с образа на император Путин
Из пловдивските улици се движи такси с образа на чужд държавен ръководител – сигнализира наша зрителка и изпраща снимки. Няма чий друг да бъде този образ освен на любимия на толкова българи руски президент.

На задното стъкло на таксито освен портрет са залепени и държавни символи на двете страни, което приемаме като послание за укрепване на българо-руската дружба.


Питаме се все пак – какви би се случило, ако тръгнат по улиците таксита с образите и на други чужди държавни ръководители?

Ами ако видим да се движи ето такова такси – с образа на ЕРДОГАН?


Ех, какви протести ще настанат, как ще "изригнат", както се казва, социалните мрежи!

В случая с Путин обаче – тишина.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: