Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 13 април 2017 г.

Имаме ли право ний, гражданите, да пишем "гневни писма" до управляващите, които си позволяват да вършат безобразия и беззакония?


Моя Жалба под формата на отворено писмо до Министъра на правосъдието предизвика такъв арогантен отговор от нашето славно Министерство на правосъдието (с извинение!), че ми се наложи да реагирам отново - като написах на тия самозабравили се чиновници едно наистина гневно писмо: Твърдо съм решен да се боря докрай за правото, законността и истината!. В тази връзка "песимистичен доброжелател" ми каза нещо, което се опитах да го подложа на дискусия, става дума за това имаме ли право ний, гражданите, да пишем "гневни писма" до управляващите, които си позволяват да вършат безобразия и беззакония - или трябва да им пишем само съвсем спокойни писма, трябвало, видите ли, да им пишем писмата си само когато сме напълно спокойни, това нещо мен не ме задоволява, ето, прочее, какво си казахме по този повод:

Анонимен каза: Един съвет, г-н Грънчаров: не сядайте да пишете такива писма, преди да е преминал афектът ви! В това писмо звучите бесен от гняв, което никак не допринася за убедителността ви. Изчакайте, успокойте се и тогава пишете.

Ангел Грънчаров каза: Таваришч, мерси за съвета, но няма да го последвам: ще пиша когато и както искам. И не си разбрал нещо основно: аз не целя ефект, какъвто си представяш, какъвто ти смяташ за добър. Понимаешь меня: аз не съм ти. Ти, предполагам, нищо от това, което правя, няма да направиш. Тъй че няма да последвам глупави съвети, основаващи се на твоите ограничени представи за нещата.

Аз съм писал това когато съм бил "бесен от гняв", ами ако този "бяс" все някой да трябва да го изрази - та да разберат самозабравилите се властници нещо, което иначе няма никога да разберат?! Как ще разберат това, което иначе никога няма да разберат, ако не им пишем когато сме "бесни"?! Панимаешь теперь, таваришч?!


Нещата са, вероятно, значително по-сложни от това как ти си ги представяш. На какво основание съдиш, че твоята бедна представа за нещата следва да е меродавна и за мен?! Аз, повтарям, не съм ти... това нима няма значение?! Сфащаш ли, зацепи ли поне малко, тъй благоразумный мой таваришч, дето ми даваш подобни прекалено "умни" съвети?! :-)

Дървеното "философстване" не ми е по вкуса изобщо...

Анонимен каза: Добре, не ме слушайте. Пращайте писма в състояние на афект.

Оставам ваш песимистичен доброжелател.

Ангел Грънчаров каза: В състояние на афект казваме истини, които иначе никога няма да ни минат през главата - и които, дори и да ни минат през главата, никога няма да посмеем да ги кажем. Струва ли си тогава така лесно да се откажем от тия гневни истини, които нищо чудно да са безценни?!

Ако ний, гражданите, като не пишем гневни писма на управниците, които си позволяват да вършат безобразия, произвол и беззакония, т.е. ако им пишем писма само когато сме спокойни и невъзмутени, няма ли тогава да създадем лъжливата представа у тях, че техните безобразия нас изобщо не ни възмущават?! И няма ли на тази база да ги насърчим да продължават да правят още по-големи безобразия и беззакония?!

Как тия, които правят безобразия и беззакония, ще разберат някога, че техните безобразия и беззакония ни възмущават ако винаги им пишем писма в спокойно състояние, именно когато не сме гневни?! Гневът не е ли естествената реакция на човека и на гражданина, който истински се възмущава от беззаконията и безобразията на управляващите?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: