Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 10 април 2017 г.

Комунизмът-кагебизмът-путинизмът са израз душевна и нравствена деградация на човещината, които са изцяло съзнателни, бесовщината им не следва до води до оневиняване!


Написах във Фейсбук следната контатация след като чух по телевизията едно кратко интервю на руския таваришч-император Путин:

Путин страда от психично разстройство - и поради това цяла Русия психяса...

Путин има параноя, това е болестта и на Сталин, същите страдания има и Путин. Мисли си, че Русия е обкръжена от врагове. Заради путиновата параноя ще страдат не само руснаците, но и олигарсите на Русия. Авторитаризмът е прекалено опасен когато начело на държавата застане човек със сериозни психични проблеми (а психичните проблеми винаги са производна на неблагополучия в личния, най-вече в сексуалния живот)...

Ето какво дискусия се появи до момента, мисля, че в нея (въпреки краткостта й) се казаха важни неща:

Любчо Чорбаджийски каза: Това се отнася и за Ердоган.

Иван Кованджиев каза: Путин си мисли как да окупира и заграби обкръжаващите го държави. Започна с Крим и успя. Дано да му е последния успех!

Martin Demerdzhiev каза: Почти няма човек без психични проблеми. По този начин се оневинява личността. Болестта на Путин се нарича КГБ. Малко хора са способни да променят възгледите си и Путин го доказа. В началото той се преструваше, но постепенно показа старото си, истинско, кагебистко лице. Маккейн вероятно се е взирал в очите на КГБ и знае как изглеждат, затова, когато ги вижда той отбелязва:"Когато погледнах очите на Путин, аз видях 3 букви К, Г, Б". Това е диагнозата на Вовачка Путин, а психичните разстройства са отделна работа. Така мисля.

Ангел Грънчаров каза: Поставяте интересен проблем. Аз съм съгласен, че тезата "комунизмът-кагебизмът е душевна патология" или "психично заболяване" оневинява в някакъв смисъл адептите на тази в корена си противочовешка доктрина. По-вярно е да се каже, че комунизмът-кагебизмът са именно престъпна, противочовешка, безчовечна доктрина и практика. Която обаче е израз на... човешка, на психическа и морална деградация. Двете страни се подкрепят и допълват, комунизмът просто е престъпна бесовщина, и това е вярно, нали така?

Вярно, че престъпниците, за които се докаже, че се психично болни, биват оправдавани, те не могат да носят вина за злодеянията си. Същото, разбира се, не може да се каже нито за комунистите, нито за днешните путински кагебисти. Трябва да носят пълна отговорност за всичките си злодеяния. А че съзнанието им е деградирало от гледна точка на човечността - това е безспорна истина.

Значи приемаме така: комунизмът-кагебизмът-путинизмът са израз душевна и нравствена деградация на човещината, които обаче са изцяло съзнателни, бесовщината им не следва до води до оневиняване - щото тия престъпници са могли все пак да се удържат да не правят злодеянията си, съзнанието им е функционирало. Но то все пак не е функционирало съвсем нормално, нали така? :-)

И ето, че се връщаме пак до проблема, очерта се нещо като порочен кръг. Ще мисля още по решаването му...

Радостина-Смарагда Георгиева каза: Русия е психично болна от времето на Великата октомврийска социалистическа революция.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

А бе Грънчаров, откъде ги събра тия психопати само с пет реда?
Натрупаха са кат мухи връз лайно...

Ангел Грънчаров каза...

Колю, изразявай се по-възпитано и културно в блога ми, моля те! Подбирай си все пак по-внимателно думите. Вярно, бесен си че се обсъжда твоя кумир и господар Путин, но все пак се контролирай поне малко де...

(Оставих коментара ти за да видят какви силни емоции почват да тресат таваришчите когато някой каже някаква истина по отношение на господаря им Путин...)