Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 април 2017 г.

Каквото сеят овластените възпитатели на нашите деца, това ще жънем после по улиците - когато техните възпитаници ни газят, блъскат и убиват на пешеходните пътеки!


Публикацията от онзи ден, от събота със заглавие Многозначителен отзив, в която публикувах становище на доайена на ПГЕЕ в Пловдив Жак Асса и неговата съпруга Иванка Топалова-Асса, също учителка в това знаменито някога училище, виждам е предизвикала коментар на читател, който разсъждава в посоката, подета от тях - и стига до интересни изводи; по тази причина решавам да придам на неговото мнение или изказване статута на самостоятелен постинг, казващ ни нещо изключително важно, ето, вижте как мисли този човек:

Анонимен каза: Да продължа мисълта на коментиращите в този постинг.

Дълго време директорката на тета (както ние, редовните читатели на този блог добре знаем) тормозеше, репресираше, тъпчеше, гавреше се, унижаваше, обиждаше и така нататък не кой да е, а един учител, учителя по философия Грънчаров. Който при това е инвалид, доколкото зная има болно сърце. Но въпреки това не бе пощаден от безжалостната директорка. Да се тъпче и тормози болен човек при това учител е не само безчовечно, но и е опасно - защото това може да го убие. И ето сега нещото, за което правя този коментар.

Директорката е учителка, тя е възпитателка, тя възпитава учениците не само с думите си, а и с поведението си. И тя, оказва се, с примера си добре е възпитала онзи младеж, ученик от тета, който като шофьор се е държал на пътя не само арогантно, карал е колата си из града с висока скорост, но когато е станала белята, когато е ударил минаващата на пешеходната пътека възрастна жена без да се замисли е избягал от местопрестъплението и се е крил два дена!!! Тоест държи се по досущ същия начин като директорката си защото и тя след като причини куп злини на Грънчаров съвсем не се призна за виновна, съвсем не започна да съжалява, да се разкайва, съвсем не призна, че за нещо е сгрешила, напротив, е готова да се оправдава пред съда и да изтъква, че няма никаква вина! Напротив, мисли си че е направила нещо добро, спасила е училището от "толкова лош човек" като Грънчаров!

От тази гледна точка предполагам, че ученикът от 12 клас в тета пред съда нищо чудно да почне да изтъква, че тази възрастна жена фактически си е заслужила убиването (както и Грънчаров "си заслужава" опраскването!). Защото тази глупава жена, примерно, е дръзнала да пречи на минаването на колата на убиеца си през пешеходната пътека, освен това, така да се рече, тя всъщност и не заслужава кой знае колко много да живее щото вече се е наживяла. Един вид убиецът и е направил добро като я е избавил от мъките на преклонната старост, затова трябва да бъде възнаграден а не осъждан и наказван.

Каквото сеят възпитателите в нашите училища, това ще жънем после по улиците - когато техните възпитаници ни газят, блъскат и убиват на пешеходните пътеки.....

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Жак Асса не е доайен на училището. Такъв е Кирил Попов, който е няколко години преди него в Техникума и е един от първите учители назначени още при създаването му. Имам чувството, че се обяснява не много коректно, причините за действията на един от учениците от ПГЕЕ. Едва ли за действията му, след настъпилото тежко произшествие, е виновна САМО директорката на гимназията. Тя е само едно от винтчетата на системата, която странно защо, но явно избира неподходящи хора за ръководители. Причината не и само в образователната ни система. В един тотално болен организъм едва ли ще намерите добре функциониращ орган. Ние живеем в едно болно общество, от което с бягство вече се спасяват повече от 2,5 милиона българи. Какво очаквате от един младеж, който копира това което вижда навсякъде около себе си? За него това е нормалното - да избягаш, да се скриеш, да заличиш, да подкупиш. Някаква си жена умирала ... Какво значение има ... Който иска да се погрижи, защото "аз" съм си по-важен от всичко.

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Добре го е написал коментиращият. Подсъзнателно децата са възприели,че могат да избягат и от виновни да се изкарат невинни,точно като наглата директорка и поддръжниците и...

Rositsa Rangelova

Анонимен каза...

Вие сте чудовища! Не мога да повярвам как на такава трагедия придавате този отенък. Много неща прочетох, Грънчаров, но това което правиш последните дни е толкова зло, че не вярвам някога да се върнеш от ямата в която си потънал. Как не те е срам да свързваш по подобен начин информацията в тези толкова трудни дни! Господ гледа, Ангеле, Господ гледа!

Ангел Грънчаров каза...

Кое именно е толкова "чудовищно зло", другарко? Това, че разсъждаваме ли? Кое или какво толкова Ви възмути? Пояснете се, аргументирайте се че не става ясно?

Анонимен каза...

Момчето, може би ще получи ефективна присъда. Вместо да го подкрепите, да не говорите глупости по медиите, като пълен некадърник, да проявите съчувствие, вие отново си баете едно и също нещо. Или сте луд, или сте напълно аморален!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, аморална сте Вие, хем сте лъжкиня (не съм говорил за момчето такива неща, каквито твърдите, драга лъжкиньо), хем злословите по мой адрес, което показва, че сте напълно аморална, хем, като капак на всичко, сте така опорочена, че си позволявате да говорите за морал, което е аморализъм на квадрат, другарко, другарко, много сте зле: защо направо не идете направо да се обесите на първото дърво - щото като стоите на този свят увеличавате злобата в него до космически размери?!