Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 25 април 2017 г.

Сутрешно послание към феновете на Алтернативното училище на протестаПриятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ти току що спечели и второто си трудово дело с директорката Анастасова Лъчо!И съм сигурен, че също го знаеш!Просто, защото истината, само истината и единствено истината, т.е. Бог, с когото, съвсем, изцяло и абсолютно съм съгласен с теб, я сравняваш, оприличаваш, приравняваш, мислиш правилно и я считаш!Е с теб!Толкова е просто!
Ми, това е Чоджум!:-)
Хубав ден ти пожелавам, все същата човечна, искрена и силно стремяща се към истината личност да си останеш и много живот, здраве и дързост!
Благодаря ти, за порцията свежо дихание, за тази твоя...живителна глътка разум, с която ме дари и това утро!
Без никакво, без и най-малкото пресилване!Право куме у очи!:-)
Наистина жив и здрав да си чоджум!Нямам други думи!

2017.04.25г. Владимир Петков-Трашов