Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ провеждаме следните курсове: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо учим? (Заключителна част) ФИЛОСОФИЯ: М...

вторник, 25 април 2017 г.

Сутрешно послание към феновете на Алтернативното училище на протестаПриятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ти току що спечели и второто си трудово дело с директорката Анастасова Лъчо!И съм сигурен, че също го знаеш!Просто, защото истината, само истината и единствено истината, т.е. Бог, с когото, съвсем, изцяло и абсолютно съм съгласен с теб, я сравняваш, оприличаваш, приравняваш, мислиш правилно и я считаш!Е с теб!Толкова е просто!
Ми, това е Чоджум!:-)
Хубав ден ти пожелавам, все същата човечна, искрена и силно стремяща се към истината личност да си останеш и много живот, здраве и дързост!
Благодаря ти, за порцията свежо дихание, за тази твоя...живителна глътка разум, с която ме дари и това утро!
Без никакво, без и най-малкото пресилване!Право куме у очи!:-)
Наистина жив и здрав да си чоджум!Нямам други думи!

2017.04.25г. Владимир Петков-Трашов