Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 25 април 2017 г.

Терор и тормоз в училищата, вилнеещи ученициМайката на битото от маскирани четвъртокласници момиче: Блъскали са я в главата (видео)

Тормозът продължава от 2 г. Гергана не иска да ходи на училище. Това каза в сутрешния блок на БТВ Мария, майка на малтретираното момиче в ямболското училище "Христо Смирненски". Припомняме, че в края на миналата седмица се появи видеоклип, на който се вижда как маскирани четвъртокласници бият момичето.

Водихме я и в спешното отделение. Удряли са я в корема, блъскали са я в главата, допълни майката. Едни и същи деца ме блъскат, удрят, вземат ми парите и закуските, заяви Гергана. Не ги дразня, седя си кротко на чина, те идват и ме стресират. Тормозят и други деца, посочи тя. Момичето, което е записало клипа с побоя – Мириям, каза че побойниците често носят маски в училище и заплашват съученици с нож в междучасията. Учителки обаче заявиха, че случаят е изолиран и не са виждали системна агресия в училището, както и деца да носят маски. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: